Каква мезотерапия е подходяща за мен?

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics
видове мезотерапия

Каква мезотерапия да избера? Със сигурност поне веднъж Ви се е случвало да се чудите каква е разликата между два или повече вида мезотерапия. От какво се провокира разликата в цената, препоръчителният протокол за провеждане на терапията, честотата на процедурите? Съвременната естетична медицина предлага огромен набор от продукти за мезотерапия. В следващото кратко ревю ще се опитаме да направим кратък обзор на най-популярните видове мезотерапия.

Какво представлява мезотерапията?

Това е миниинвазивна процедура, при която чрез серия от убождания се доставят определени вещества в дермата или подкожната мастна тъкан.

За какво се използва мезотерапията?

Процедурата има различни приложения – за хидратация и подобряване качеството на кожата, за премахване на пигментации, за стимулиране растежа на косата, за стопяване на мазнини, за премахване на целулит и др. За различните резултати съответно се използват различни продукти, техники и протоколи. Най-известно на аудиторията е приложението й за хидратация и подобряване състоянието на кожата, затова в тази статия ще разгледаме този конкретен случай.

Хидратация и подобряване качеството на кожата

Нашата кожа е подложена на различни изпитания – ежедневното замърсяване, ултравиолетово лъчение, вредно действие на свободни радикали, стрес. Медицинската козметика е верен помощник в тази борба, но не е достатъчен. Кремовете и серумите имат ограничена прониквателна способност. Освен това здравата кожа представлява непропусклива бариера за повечето вещества, поради големия размер на молекулите им. За дълбока хидратация и ревитализация се използват мезотерапии с хиалуронова киселина, аминокиселини, витамини, минерали, пептиди, антиоксиданти и др. От какво точно се нуждае Вашата кожа може да се определи след провеждане на безплатна консултация.

А как протича процедурата?

Макар и да не е болезнена, процедурата понякога е придружена от лек дискомфорт. Това може да бъде избегнато чрез предварителното приложение на обезболяващ крем. Необходим е престой от 15-20 минути, след което сме готови за действие! С помощта на много тънка игла продуктът се въвежда интрадермално. Целият процес с обезболяването отнема около 30 минути. В следващите няколко часа кожата може да е зачервена, може да са налице т.нар. папулки (малки подкожни депозити, на мястото където е въведен продуктът), но те бързо изчезват. До няколко дни ще видите първите плодове на Вашата инвестиция – кожата ще стане по-сияйна, хидратирана, стегната, с по-добра текстура.

Има ли някакви препоръки след процедурата?

Не! Веднага може да възстановите социалната си активност.

А колко често трябва да се прави?

Отговорът на този въпрос е доста относителен и зависи основно от 2 неща – продуктът и състоянието на Вашата кожа. В едни случаи са необходими 2-4 процедури – по една месечно. В други е необходимо по-често приложение – веднъж на 2 седмици в продължение на няколко месеца. Едно е сигурно – с правилната оценка, техника и продукт ще забележите резултат още след първата процедура.

Оценете страницата
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС