Сряда – ден за химичен пилинг?

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Защо сряда е най-подходящият ден за химичен пилинг, освен по време на извънредно положение. Тогава всеки ден е подходящ.

Малко повече за химичния пилинг…

Химичните пилинги са безопасно и лесно изпълнимо средство за постигане на ефективна терапия на някои кожни състояния, както и за подобряване на кожната текстура и тен. Те са класифицират като повърхностни, средни и дълбоки пилинги, в зависимост от дълбочината си на проникване, а именно: ниво епидермис, ниво базален епидермис и повърхностна дерма и до ниво дълбока дерма.

Повърхностните пилинги, пенетриращи само епидермиса, могат да се изпиолзват за различни състояния, включващи акне, мелазма, фотоувреда.
Средните пилинги, които достигат до папиларна дерма (горният слой на дермата), са ефективни при дисхромия, соларни кератози, белези от акне, фини бръчици, вследствие на фотоувреда.
Дълбоките пилинги, пенетриращи в ретикуларна дерма (дълбокият слой на дермата), са приложими при тежка фотоувреда, дълбоки бръчки и белези. Ефективният резултат след терапия с пилинг зависи от правилния подбор на продукт спрямо нуждите на пациента.

Механизмът на действие на химическите пилинги е чрез контролирана увреда на връзките между клетките. Тези връзки се осъществяват на ниво епидермис, дермоепидермалната граница и структури в дермата. Тази травма води до излющване на засегнатите структури, стимулиране продукцията на нови клетки и до равномерна дистрибуция на меланин в кожата.

Видовете химичен пилинг се различават и според активния агент, който съдържат. Сред най-разпространените са α-хидроксикилените (гликолова киселина), β-хидроскикиселините (салицилова киселина), трихлороцетна киселина, коджикова киселина и други.

Защо трихлорооцетен пилинг?

Изборът на пилиниг, който направих за своята дерматологична практика, е комбинация от трихлороцетна киселина и фенол. Този уникален хибрид оказва въздействие на епидермис и папиларна дерма като за първи път това не е свързано с дискомфорт. Процедурата се извършва със специален Easy TCA ® PainControl патент на Skin Tech Pharma Group, които са утвърден световен лидер във формулите за пилинги и мезотерапии.

А защо сряда е най-подходящият ден за EasyTCA пилинг? От момента на нанасяне на киселината до започване на ексфолиативната фаза (т.е. излющването на увредените клетки) минават средно между 72 и 96 часа. По този начин ексфолиацията ще бъде през почивните уикенд дни и няма да наруши професионалния Ви ритъм.

Ако желаете да научите повече за пилингите, може да запишете час за безплатна консултация.

Оценете страницата

Comments are closed.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС