Да си поговорим за уголемяване на устните

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Уголемяване на устни. Пухкавите и добре очертани устни са асоциирани с женската красота. Затова не е изненадващо, че именно контурирането и увеличаването обема на устните е едно от най-честите желания в клиниките по естетична медицина. Кога е необходимо да се прибегне към уголемяване на устните? Боли ли поставянето на хиалурон? Колко време отнема процедурата? Ако Ви предстои такава манипулация е хубаво да се запознаете с няколко полезни съвета.

уголемяване на устни
Да си поговирм за уголемяване на устните

Нашите препоръки:

  1. Проучете какъв тип устни харесвате. В наши дни повечето клиники поддържат галерия в своите уебсайтове или социални платформи, където може да намерите множество снимки преди/след. Свалете няколко такива снимки на Вашия телефон. Така ще е много по-лесно лекарят да разбере какви са Вашите желания. Може да разгледате нашата галерия.

  2. Вслушайте се в препоръките на Вашия лекар. Естетичната медицина е базирана на точно определени пропорции. Това означава, че ако един тип устни подхождат на определено лице, то същите може да не са подходящи за Вашето. Ако не сте сигурна най-добре запишете час за безплатна естетична консултация.

  3. Вече сте решила как желаете да изглеждат Вашите устни и на кого да се доверите. Седмица преди процедурата преустановете приеме на аспирин и нестероидни противовъзпалителни средства (ибупрофен, кетопрофен и др.). Тези лекарства увеличават риска от образуване на хематоми. Уведемете Вашия лекар за придружаващи заболявания, системни медикаменти, които приемате, извести алергии. Има данни, според които приемът на Арника намалява риска от образуване на хематоми.

  4. Обезболяването е важна част от процедурата. То се осъществява най-често чрез лидокаин или негови производни, които се прилагат под различна форма – спрей, крем, инженкционно. Множеството съвременни хиалуронови филъри съдържат малко количество и в състава си. Това гарантира никакъв до минимален дискомфорт по време на манипулацията за уголемяване на устни.

  5. След процедурата може да има лек до умерен оток и хематоми (синини). Те могат да бъдат успешно прикрити с тъмно червило или маска за лице. Внимателно планирайте предстоящите социални събития.

  6. Няколко дни след процедурата ще се радвате на новите си устни, а ефектът ще е с продължителност между 4-12 месеца.

Оценете страницата
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС