Какво представлява Радиес (Radiesse®), за какво се използва и каква е цената?

radiesse

Какво представлява Радиес (Radiesse®)?

Известно ли Ви е, че освен хиалуронови филъри съществуват и нехиалуронови? Радиес (Radiesse®) е точно такъв. В основата му е калциевият хидроксиапатит (CaHA) – биологичен материал, който над двадесет години се използва в ортопедията, стоматологията и др. Той е основната минерална съставка на костите и зъбите, което го прави безопасен, биосъвместим, биоразградим, т.е. това е естествен продукт. Тези микросфери от калциев хидроксиапатит са разположени в гел-носител.

В нашата клиника цената на Радиес е 750лв.

Продуктът има уникален метод на действие. След приложението му се наблюдава незабавен ефект, който се дължи на гел-носителя, съставен от стерилна вода, глицерин и натриева карбоксиметил целулоза. По-впечатляващото е какво се случва в последствие с частиците калциев хидроксиапатит. Те водят до мощна стимулация на фибробластните клетки и до производство на нов колаген, като този ефект продължава 12-18 месеца. Образува се нова, плътна колагенна мрежа, която укрепва и подмладява кожата. Постепенно CaHA микросфери се разграждат до калциеви и фосфатни йони, които се елиминират от организма.

Радиес е напълно безопасен. Той е подлаган на многобройни клинични изпитвания и е с доказана ефективност от световните здравни институции. Притежава СЕ сертификат за приложение в Европейския съюз от 2003г. и е одобрен за ползване в САЩ от FDA през 2006г.

Какво е приложението на Радиес (Radiesse®)?

Използва се за възстановяване на изгубения обем и лифтиране в областта на скулите, запълване на назолабиални бръчки и марионетни линии, скулптуриране на брадичка, дефиниране на долната челюст и контура на лицето. Стимулирането на колагеногенезата намира приложение за стягане на кожата в областта на средната и долната част на лицето, шията, гърба на ръцете.

Поставяне на Radiesse - колко време отнема
Възстановяване след поставяне на Radiesse
Радиес - трайност на ефекта
Цена за Radiesse

Какво споделя д-р Константин Ставров?

Използвам Радиес в своята практика от няколко години. Представлява неизменна част в моя арсенал с идеи срещу стареенето. Нещото, което го отличава от хиалуроновите филъри, е способността да се постигне лифтинг ефект, без да се създава излишен и ненужен обем. Това го прави идеален вариант за контуриране на долната челюст и подчертаване на долночелюстния ъгъл, стягане на кожата в областта на лицето и шията, неоперативен лифтинг на средния и долния лицев етаж. Няма две мнения, че този продукт е без аналог на пазара и напълно оправдава цената си, а моите пациенти са повече от доволни.

Как протича процедурата?

Процедурата се осъществява само от висококвалифицирани лекари. След изчерпателна консултация се обсъждат индивидуалните желания и потребности на всеки пациент. В зависимост от зоната на приложение, продуктът може да се инжектира чрез тънка игла или с помощта на канюла. Зоната предварително се обезболява с крем или проводна анестезия. Освен това продуктът се разрежда с малко количество лидокаин, което прави интервенцията безболезнена. Странични ефекти, които се наблюдават непосредствено след процедурата, включват зачервяване, лек оток, сърбеж на мястото на инжектиране, но тези изменения са преходни и не нарушават социалните активности на пациентите. Продължителността на самата манипулация е между 30-60 минути, а ефектът от нея продължава между 12-18 месеца.

Цена на Радиес (Radiesse®).

В нашата клиника цената на Радиес (Radiesse®) е 750 лв, като в нея са включени консултацията, обезболяването, консумативите и проследяването.

5/5 - (3 гласа)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.