Радиес (Radiesse)

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Филър Радиес (Radiesse)

Радиес (Radiesse®) представлява филър, изграден на базата на калциевият хидроксиапатит (CaHA) – биологичен материал, който над двадесет години се използва в ортопедията, стоматологията и др. Той е основната минерална съставка на костите и зъбите, което го прави безопасен, биосъвместим, биоразградим, т.е. това е естествен продукт. Тези микросфери от калциев хидроксиапатит са разположени в гел-носител.

В нашата клиника цената на Радиес е 750лв.
Радиес (Radiesse)

Радиес има уникален метод на действие. След приложението му се наблюдава незабавен ефект, който се дължи на гел-носителя, съставен от стерилна вода, глицерин и натриева карбоксиметил целулоза. По-впечатляващото е какво се случва в последствие с частиците калциев хидроксиапатит. Те водят до мощна стимулация на фибробластните клетки и до производство на нов колаген, като този ефект продължава 12-18 месеца. Образува се нова, плътна колагенна мрежа, която укрепва и подмладява кожата. Постепенно тези микросфери от CaHA се разграждат до калциеви и фосфатни йони, които се елиминират от организма.

Радиес е напълно безопасен. Той е подлаган на многобройни клинични изпитвания и е с доказана ефективност от световните здравни институции. Притежава СЕ сертификат за приложение в Европейския съюз от 2003г. и е одобрен за ползване в САЩ от FDA през 2006г.

Какво е приложението на Radiesse®?

Използва се за лифтиране в областта на скулите, запълване на назолабиални бръчки и марионетни линии, скулптуриране на брадичка, дефиниране на долната челюст и контура на лицето. Стимулирането на колагеногенезата намира приложение за стягане на кожата в областта на средната и долната част на лицето, шията, гърба на ръцете. Radiesse е страхотен вариант в случаите, когато не искаме да придаваме излишен обем, а само да повдигнем тъканите.

Поставяне на Radiesse - времетраене
Възстановяване след филър Radiesse
Радиес - трайност на ефекта
филър радиес цена

Как протича процедурата по поставяне на филър Радиес?

Процедурата се осъществява само от висококвалифицирани лекари. След изчерпателна консултация се обсъждат индивидуалните желания и потребности на всеки пациент. В зависимост от зоната на приложение, продуктът може да се инжектира чрез тънка игла или с помощта на канюла. Зоната предварително се обезболява с крем или проводна анестезия. Освен това продуктът се разрежда с малко количество лидокаин, което прави интервенцията безболезнена. Накрая се нанася епитализиращ крем и следва масаж в третираната област. Продължителността на самата манипулация е между 30-60 минути, а ефектът от нея продължава между 12-18 месеца.

Радиес (Radiesse) – преди и след

Контур на долна челюст с Радиес (Radiesse)
Контур на долна челюст с Радиес (Radiesse)

Ефект от Радиес се вижда непосредствено след процедурата. Той може да е съпроводен от лек оток, който изчезва напълно в рамките на няколко седмици. За разгръщането на пълния потенциал на калциевия хидроксиапатит е необходимо време. В резултат на тъканната стимулация се подобрява тургура на кожата, тя става по-плътна и жизнена, като това я прави по-устойчива на гравитацията. За разгръщането на пълния ефект и оценка на резултатите от Радиес преди и след процедурата са необходими около 3 месеца.

Радиес – странични ефекти

Както при всички видове филъри, така и при Radiesse може да се наблюдават нежелани реакции и ефекти. След процедурата е нормално кожата да е зачервена и да е леко оточна. Зачервяването изчезва в рамките на 1-2 часа, а за пълното резорбиране на отока са необходими до седмица. Нормално е да усещате лек дискомфорт в зоната на инжектиране на филъра. Той ще изчезне напълно за няколко дни и не налага обезболяване. Всички тези странични ефекти са краткорайни, очаквани и напълно обратими. Други, по-редки нежелани събития включват образуване на бучки на мястото на инжектиране. Те основно се дължат на неправилна техника на инжектиране и изискват допълнителна терапия. Поставянето на филър Радиес е процедура, която трябва да се извършва само от висококвалифицирани лекари.

Филър Радиес – цена

Цената за поставяне на филър Radiesse е 750 лв. Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

1 ампула Радиес 750 лв
2 ампули Радиес 1400 лв

Поставяне на филър Радиес (Radiesse) в гр. София

Имате въпроси? Заповядайте на безплатна естетична консултация в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Често задавани въпроси

Елансе или Радиес?

Елансе и Радиес са тъканни стимулатори, които включват в състава си различно активно вещество. В клиника Dr. Stavrov Aesthetics работим с Radiesse, заради по-високия профил на безопасност, подкрепен от дългогодишния опит и множеството проведени клинични проучвания.

Какви са най-честите странични ефекти от Радиес?

Най-честите странични ефекти от Radiesse са зачервяване, оток и дискомфорт в третираната област. Те са напълно обратими и преминават напълно за няколко дни.

Каква е цената на Radiesse?

Цената на Радиес в клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София е 750 лв.

Радиес (Radiesse) – мнения

Използвам Радиес за стягане на контура от години и по мое мнение това е най-добрия филър за лице.

Гергана, 46г., гр. София

Radiesse е филър, чрез който може да постигна стягане на долната челюст и контура без да им придам допълнителен обем.

Венета, 38г., гр. София

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Използвам Радиес в своята практика от няколко години. Представлява неизменна част в моя арсенал с идеи срещу стареенето. Нещото, което го отличава от хиалуроновите филъри, е способността да се постигне лифтинг ефект, без да се създава излишен и ненужен обем. Това го прави идеален вариант за контуриране на долната челюст и подчертаване на долночелюстния ъгъл, стягане на кожата в областта на лицето и шията, неоперативен лифтинг на средния и долния лицев етаж. Няма две мнения, че този продукт е без аналог на пазара и напълно оправдава цената си, а моите пациенти са повече от доволни.

4.3/5 - (46 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС