Поставяне на хиалурон в устните за първи път

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Уголемяването и контурирането на устните е една от най-желаните естетични корекции. И най-често се предшества от подробно запознаване със същността на процедурата. Болезнено ли е? Колко време издържат филърите за устни? Колко продължителна е самата манипулация? Кой филър е най-подходящ? Каква е цената за поставяне на хиалурон в устните? Това са въпроси, които вълнуват всяка дама преди поставянето на филър в устните за първи път.

поставяне на хиалурон

Избор на специалист

Най-често изборът се базира на препоръка от една или повече приятелки, особено ако резултатът от тяхната процедура Ви допада. Референцията от близък човек има най-голяма тежест при вземането на решения от подобен тип. Ако такава все пак липсва най-надежден източник са снимките преди/след в портфолиото на инжектора, както и отзиви във форуми или Google / Facebook. Нашият съвет е да поверите лицето си единствено на лекари, при това притежаващи необходимата сертификация. Инжектирането на хиалуронова киселина от неквалифициран персонал може да е много опасно и да доведе до различни по тежест нежелани реакции – от разочарование до инфекции, запушване на кръвоносен съд, некроза и дори слепота.

Снимки преди/след поставяне на хиалурон в устните за първи път

Както вече бе споменато, когато нямате препоръка от сигурен източник се доверяваме на портфолиото. Отделете достатъчно време да разгледате галериите на клиниките. Най-често снимките се правят преди и непосредствено след процедурата. За съжаление все по-честа практика е манипулирането им с помощта на програми за обработка на изображения с цел постигане на по-внушителен ефект. Най-информативни са снимки, направени на тъмен фон, във фас или полупрофил, при което освен устните се виждат също носа и брадичката, което дава представа за пропорциите им и как се отнасят те към лицето като цяло.

Ще Ви представим няколко снимки преди/след на устни, направени в нашата клиника.

1 мл. хиалуронова киселина в устните за първи път
Уголемяване и контуриране на устни
0.8 мл хиалурон
Обем и контур на устни
Поставяне на хиалурон в устните
Поставяне на хиалурон в устните
Корекция с 1 мл. филър

Какъв тип устни харесвате?

Опитайте се да намерите снимки на устни, които Ви допадат. Най-добре е те да са без червило, а снимката да е във фас или полупрофил. По този начин ще може да ориентирате Вашия лекар за резултата, който търсите – форма, големина, пропорции. Ако все пак не успеете да откриете това, което Ви допада, може да използвате огледало и да покажете как си представяте да изглеждат Вашите устни.

Естетична консултация

Вече имате идея на кого да се доверите за предстоящата Ви естетична процедура, изчела сте цялата интернет литература по темата, но все още имате колебания или въпроси без отговор. Използвайте правото си на естетична консултация. В рамките на такава ще може да се запознаете с Вашия лекар, ще Ви бъде обяснено в подробности същността на манипулацията и ще може да зададете Вашите въпроси.

Избор на филър за устни при поставяне за първи път

Кой е най-добрият филър за устни? Няма еднозначен отговор. Съществува обаче най-подходящ продукт, определящ се от крайния естетичен резултат, към който пациентът се стреми. Устните участват в осъщестяваването на хиляди движения дневно. Филърите за устни трябва да са динамични, т.е. да могат да следват всички извивки, които се формират от движението на самите устни. Ако те не отговарят на това изискване е налице риск от формирането на т.нар. “бучки” и “топчета”. Самите динамични филъри се различават по-своята плътност. По-меките от тях се използват за контур и хидратация на устните, като типичен пример е Жуведерм УлтраСмайл 0.55мл (Juvederm UltraSmile 0.55ml), Когато се стремим към по-изразителен резултат е уместно да се използват по-плътни продукти и по-голямо количество (напр. 1мл) – тук изборът от филъри е голям и включва продукти на Жуведерм (Juvederm Volbella, Juvederm Ultra 3), Рестилейн (Restylane Kysse), Теосиал (Teosyal Kiss, Teosyal RHA3), Сейфа (Saypha Filler), Револакс (Revolax Deep) и др.

Цена за поставяне на хиалурон в устните

Цената зависи от избрания продукт, който от своя страна се определя от търсения естетичен резултат. Цените на филърите за лице варират в широки граници в зависимост от марката, подпродукта (всяка марка има набор от продукти с различни характеристики, определящи тяхната реология и плътност), обемът (филърите на пазара са в стерилни спринцовки от 0.5 до 1.5мл). Ценоразпис на предлаганите от нас услуги може да откриете на този адрес.

Подготовка преди процедурата по поставяне на хиалурон

В тесния смисъл такова понятие не съществува. Кръворазреждащите медикаменти (напр. Аспирин), както и повечето нестероидни противовъзпалителни (Ибупрофен, Кетопрофен и пр.) удължават времето на кървене, което увеличава риска от образуване на хематом и отока след процедурата. Избягвайте периодът, когато сте неразположена, защото тогава рискът от хематоми и отоци също е по-висок, а прагът на чувствителност – по-нисък. Тези условия не са задължителни, но така отокът ще изчезне значително по-бързо.

Как протича процедурата

Денят настъпи и Ви предстои поставяне на хиалурон в устните за първи път. Независимо дали е за първи или пореден път алгоритъмът е един и същ. Още веднъж Вашия лекар обяснява същността на процедурата, обсъждате крайния резултат и задавате въпроси, ако има такива.

Следва обезболяването. Най-често се осъществява с лидокаин или друг анестетик под формата на крем. Полулигавицата на устните е с висока пропускливост и за минути настъпва аналгезия. Тук е моментът да се отбележи, че усещанията за допир и натиск се запазват, а тези за болка – не. Лидокаинът може да се открие и под формата на спрей, но е по-неудобен за приложение в такъв вид. Пред Вас съществува и друга опция – проводен или нервен блок. Такава упойка се прилага при стоматологично посещение. Освен това повечето филъри за устни съдържат в състава си малко количество лидокаин. От упойката може да усещате устните си особено големи – това е нормално. След обезболяване се преминава към инжектиране на продукта и накрая – масаж на зоната, за да може да се разпредели равномерно.

Грижа след поставяне на хиалурон в устата за първи път

От Вас се изисква да не травмирате мястото в следващите няколко дни (под травма да се разбира масажи и пр.). Преустановете тютюнопушенето за няколко часа. Не е необходимо обезболяване. Третираната зона ще има лек до умерен оток, който ще е най-изразителен на другата сутрин и ще се резорбира напълно за няколко дни. След това ще може да се насладите на новите си устни!

#DrStavrovTips

Доверете се на Вашия лекар за избора на подходящ продукт и количество. Действайте стъпка по стъпка. И запомнете – ако устните Ви се струват малки е много по-лесно да се добави продукт, отколкото да се разгражда.

4/5 - (41 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС