Бръчки под очите – превенция и премахване

бръчки под очите

Бръчките под очите са едни от първите алармиращи признаци, че е време да промените подхода в грижата за Вашата кожа. За да сте максимално ефективни в това, най-напред е необходимо да разберете каква е причината за появата на бръчки под очите. Измененията в периорбиталната зона са комплексни и се осъществяват на няколко нива. С времето се ускоряват процесите на костна резорбция, което води до уголемяването на естестените лицеви отвори – в това число и на очницата. Губи се подкожна мастна тъкан, която така или иначе е прекалено малко в тази област. Не на последно място намалява количеството на колагенови и еластинови влакна в кожата, което води до появата и на първите бръчки. За щастие същестуват редица начини, чрез които може да забавите тези процеси.

бръчки под очите

УВ лъчи и фотостареене на кожата

Няма две мнения, че превенцията е най-добрата защита. Това важи с пълна сила и когато става въпрос за бръчки под очите. Кожата в периорбиталната област е много тънка и нежна, което я прави особено уязвима към слънчевите лъчи. Прекомерното излагане на слънце може да доведе и до образуване на пигментации, които понякога са доста трудни за премахване.

Съвет: Не пропускайте да нанасете слънцезащитен крем всеки път, когато Ви предстои излизане на открито. През летните дни – правете това по-често.

кремове против бръчки под очите

Околоочна козметика

Околоочните кремове и серуми са нещо, в което определено си струва да се инвестира. Те трябва да бъдат съобразени с типа кожа. Нашият съвет е да използвате само медицинска козметика, защото тя е дерматологично тествана и рискът от алергични реакции е сведен до минимум. Ефекивността на даден крем завси от неговия състав и продължителността на използване. Запознайте се с 5-те най-популярни антиейдж съставки в кремовете за бръчки.

Маски за лице и околоочна зона

Маските за лице могат да осигурят интензивна хидратация. Те се различават по своя състав, но най-ефективни са тези с хиалуронова киселина. По-добри резултати се наблюдават при комбинирането им с процедури, осигуряващи по-добра пенетрация на веществата – например сонопорация с УЗ или йонна биостимулация. Приложима е през цялата година и е подходяща за всякакъв тип кожа.

Мезотерапия за корекция на бръчки под очите

Мезотерапията на очи е процедура, която се състои от серия убождания с фина игла в околоочната зона и интрадермална доставка на вещества. Най-често използваните мезотерапии за очи съдържат неомрежена хиалуронова киселина, биомиметични пептиди, витамини. Целта е подобряване тургора и качеството на кожата в тази област.

Съвет: Внимателно планирайте своята процедура, защото рискът от образуване на хематоми и посттравматичен оток е значителен. Най-сигурно е да си планирате 2-3 свободни дни без предстоящи социални събития.

Хиалуронови филъри за запълване на бръчки под очите

С времето и под действието на гравитацията настъпва редукция на дълбоките и праразпределение на повърхностните мастни депа. Това води до загуба на плътност и формиране на бръчки под очите. В тези случаи е необходимо възстановяване на тези загубени обеми с помощта на хиалуронови филъри. Продуктите, използвани за корекция на хлътвания под очите, са малко по-специфични и трябва да отговарят на определени изисквания. Те трябва да са достатъчно меки и пластични, защото дебелината на кожата в този участък е по-малка в сравнение с останалите части на лицето. Особено важно е те да не са хидрофилни, т.е. да нямат способността да свързват вода и да увеличават обема си – ефект, който за другите зони е търсен. Научете повече за корекцията на слъзна падина.

Ботулинов токсин за корекция на мимически бръчки около очите

Когато става въпрос за динамични мимически бръчки не съществува по-ефективно решение от ботулиновия токсин. Той има способността да релаксира околоочните мускули, което води до изпъване на надлежащата кожа. Недостатък е, че не е приложим във всички случаи. При хората с отпусната кожа има риск от формиране на торбички под очите и следва да се прилагат по-ниски дози или напълно да се избягва.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.