Juvenus – ново поколение мезотерапия с полинуклеотиди

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics
Juvenus – мезотерапия с полинуклеотиди от ново поколение

Juvenus е ново поколение скинбустер, съставен на базата на полинуклеотиди, и се счита за едно от откритията в естетичната медицина. За първи път бе представен на световният конгрес по естетична медицина в Монако (AMWC 2022 Monaco).

Портфолиото на Juvenus включва два продукта – Medium и Strong, съответно с концентрация на полинуклеотиди от 20 и 25 mg/mL, изборът между които се позовава на състоянието на кожата. В една спринцовка се съдържат 2 ml, което е напълно достатъчно за третирането на определена зона.

За какво се използва Juvenus?

  • хидратация на кожата в дълбочина
  • силно изразено антиоксидантно действие
  • стимулира растежа на фибробластите
  • изглажда фините бръчки
  • корекция на белези от акне
  • възстановява еластичността и сияйността на кожата

Какво представляват полинуклеотидите?

Полинуклеотидът е биополимер, формиран от дълга линейна серия нуклеотиди. Това, с което превъзхожда хиалуроновата киселина, е по-изразителната му способност да свърза вода. Полинуклеотидите демонстрират висок капацитет за свързване с водата, увеличавайки обемът си до 1000 пъти. Така се запълват интрадермалните дефиците, а кожата става гладка и хидратирана.

Полинуклеотидите имат антиоксидантно действие. Тяхната двойноспирална структура има способността да улавя и дезактивира свободните радикали, които могат да увредят клетъчното ДНК и да доведат до клетъчно стареене.

Силната хидратация и антиоксидантна защита, създават оптимална физиологична среда за растеж на фибробластите, които възстановяват еластичността на кожата.

Как протича процедурата с Juvenus?

Juvenus може да се прилага по кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете. Кожата предварително се обезболява с лидокаин под формата на крем. Инжектирането на продукта се осъществява с тънка игла, на малки депозити, дълбоко в ретикуларната дерма. Процедурата е свързана с минимален дискомфорт. След това се нанася епитализиращ крем и се прилага умерен масаж. Необходими са между 1-3 процедури, които се прилагат на всеки 4 седмици. Ефектът е налице още след първата процедура.

колко време отнема поставянето на juvenus
възстановяване след мезотерапия
колко време продължава ефектът от мезотерапията
цена на juvenus

След процедурата

Непосредствено след процедурата може да се наблюдава зачервяване на кожата, което изчезва в рамките на час. Възможен е лек оток в третираната област, за чието резорбиране са необходими 1-2 дни. Като всяка инжекционна процедура, така и при мезотерапията с полинуклеотиди е възможно образуването на синини, които са преходни и изчезват за няколко дни. След процедурата може да се нанася макиаж. По препоръка на Вашия лекар може да прилагате лек масаж в следващите дни.

Цени за Juvenus

Juvenus Medium 2ml (20mg/mL)300 лв
Juvenus Medium 2ml (20mg/mL)
/пакет от 3 процедури/
800 лв
Juvenus Strong 2ml (25mg/mL)350 лв
Juvenus Strong 2ml (25mg/mL)
/пакет от 3 процедури/
950 лв

Често задавани въпроси

Колко процедури с Juvenus са необходими?

Броят на процедурите зависи от състоянието на кожата и желаните резултати. В нашата клиника най-често извършваме между 1 и 3 процедури през интервал от около 4 седмици.

Защо Juvenus трябва да се инжектира по-дълбоко от стандартните мезотерапии?

Полинуклеотидите в състава на този скинбустер имат много по-силно изразен афинитет към водата, което им позволява да увеличат молекулната си маса до 1000 пъти. Дълбокото инжектиране е необходимо, за да се избегне рискът от образуване на топчета и неравности по кожата.

Кога е най-подходящият период за мезотерапия?

Мезотерапията е процедура, която може да бъде проведена по всяко време на година. Все пак най-често се извършва преди и след лятото – в единия случай да хидратира предварително кожата, а в другия – за да възстанови загубите, получени в резултат на продължително излагане на слънце.

Мнения на пациенти за Juvenus

Поддържам кожата си хидратирана с мезотерапии от няколко години. Доволна съм от използваните скинбустери, но реших да опитам Juvenus medium. По мое мнение ефектът бе видим още в следващите няколко дни. Бих опитала отново.

Ива, 36г., гр. София

Много обичам да посещавам солариуми и да се излагам на слънце. Това обаче оставя своите следи върху кожата ми, която става суха и дехидратирана. Затова винаги след дългото лято правя кратък курс с мезотерапии.

Гергана, 33г., гр. София

Къде се намираме в гр. София

Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Свързани статии

4.2/5 - (24 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС