Мезотерапия за лице

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Мезотерапия за лице е естетична процедура, при която с помощта на тънка игла се извършват множество убождания по кожата на лицето и се инжектират малки депозити. Здравата кожа представлява непропусклива бариера за повечето вещества и молекули, поради техния строеж и състав. Чрез мезотерапия за лице може бързо и успешно да се доставят необходимите вещества в дермата.

Мезотерапия за лице
Мезотерапия за лице

Избор на продукт

Като мезотерапия се означава самата процедура и техника на инжектиране. Изборът не продукт, който да използваме за съответната процедура, е нещо съвсем различно. Той зависи от състоянието на кожата и търсения ефект. От това се определя още броя на необходимите процедури и интервалът, през който те да се осъществят. Сега ще Ви запознаем с най-използваните видове мезотерапия за лице.

Мезотерапия за лице с хиалуронова киселина

Мезотерапия за лице с хиалуронова киселина
Мезотерапия за лице с хиалуронова киселина

Когато става въпрос за мезотерапия на лице, то хиалуроновата киселина е златен стандарт. Съдържа хиалурон с различна концентрация и размери на частиците. Хиалуроновата киселина е естествена съставка в човешкото тяло, която изгражда междуклетъчното пространство. Тя има структурна функция в кожата.

Най-важното свойство на хиалуроновата киселина е нейната силно изразена хидрофилност. Тя има способността да свърза и задържа водни молекули, като по този начин осигурява ефективна хидратация на кожата. Подходяща е за суха и дехидратирана кожа, особено за възстановяване след продължително излагане на слънце през лятото. Най-често се правят 2-3 процедури през период от около месец.

Прочетете повече за мезотерапията с хиалуронова киселина.

Мезотерапия за лице с полинуклеотиди

Juvenus
Juvenus

Мезотерапията с полинуклеотиди беше представена за първи път на тазгодишния световен конгрес по естетична медицина в Монте Карло, Монако. Смята се за едно от революционните открития в областта на разкрасителните процедури.

Защо полинуклеотидите са толкова специални? Вече разбрахме, че хиалуроновата киселина има силен афинитет към водата, като я свързва и задържа в кожата. Умножете по 3. Полинуклеотидите имат 3 пъти по-изразителен хидрофилен ефект. Затова резултатите с Juvenus са видими още след първата процедура.

Прочетете повече за Juvenus.

Мезотерапия с ботокс ефект

Aquashine BTX
Aquashine BTX

Този продукт съдържа биомиметични пептиди, които имат миорелаксиращо действие. Ефектът им наподобява този на ботулиновия токсин, макар и неколкократно по-слаб. Те релаксират мускулните влакна на мимическите мускули и се използват за изглаждане на мимически бръчки по кожата на лицето, шията и деколтето.

Aquashine BTX е в спринцовка от 2 мл. Необходими са най-често 3 процедури, които се правят през интервал от около 1 месец. Може да се прилага по всяко време на годината, независимо от сезона.

Прочетете повече за Aquashine BTX.

Как протича самата процедура

Кожата се намазва предварително с лидокаин крем за около 15 минути. При необходимост от допълнително обезболяване може да се използват още и ледени компреси. След това чрез тънка и къса игла се правят убождания в кожата през около 1 см, като се инжектира малко количество от продукта. Целта е да се разпредели равномерно в третираната зона. Благодарение на упойката процедурата е съпроводена с минимален дискомфорт. Накрая се нанася епителизиращ крем и кожата се масажира.

Мезотерапия за лице – цена

Цената на мезотерапията зависи от избрания продукт. Освен това в клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София предлагаме пакетни предложения с атрактивни отстъпки. Повече може да научите в страницата с нашия ценоразпис.

Saypha Rich1 ml200 лв
Juvenus Medium2 ml300 лв
Aquashine BTX2 ml290 лв

Мезотерапия за лице в гр. София

Не знаете коя мезотерапия е подходяща за Вас? Заповядайте на безплатна в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Често задавани въпроси

Какво представлява мезотерапията?

Това е естетична процедура, при която с помощта на тънка игла в кожата се инжектират различни вещества, най-често несвързана хиалуронова киселина. Има за цел дълбока хидратация, изглаждане на фините линии, подобряване качеството и тургора на кожата.

Иглена или безиглена мезотерапия да избера?

Здравата кожа е непропусклива бариера за повечето вещества поради техния строеж и размери. Затова иглената мезотерапия е в пъти по-ефективна от безиглената.

Колко процедури са необходими?

Много е индивидуално. Зависи както от състоянието на кожата, така и от вида на използваната мезотерапия. Най-често се правят 1-3 процедури през около 1 месец.

Мезотерапия за лице – мнения

Няма две мнения, че след такава процедура кожата ми е по-свежа и сияйна. Много съм доволна.

Ирена, 42г., гр. София

Обичам да се излагам на слънце, но това много изсушава кожата ми. Затова периодично си правя по някоя друга процедура за хидратация.

Естел, 37г, гр. София

Свързани статии

4.8/5 - (5 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС