Дермален филър

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Дермален филър е медицинско изделие, което се използва широко в естетичната медицина в борбата с остаряването. Според своя състав и механизъм на действие ги разделяме в две големи групи – хиалуронови филъри и тъканни стимулатори.

Дермален филър с хиалуронова киселина
Дермален филър с хиалуронова киселина

Дермален филър с халуронова киселина

Филърите с хиалуронова киселина са едни от най-често използваните продукти в естетичната практика. Те се различават основно по своята плътност и еластичност, което обуславя разнообразните им опции за приложение. Дермалните филъри с хиалурон се употребяват за:

При всяка една от тези манипулации е важен изборът на продукт и определяне на точното количество. Дермалните филъри с хиалуронова киселина имат способността да свързват вода, при което увеличават обема си неколкократно. Разликата е видима непосредствено след процедурата, но крайният ефект е налице след около месец. Затова за оптимални резултати е необходимо да приемате поне по 2 литра вода дневно.

Тъканни стимулатори

Това са другата голяма група дермални филъри. Те са изградени най-често на базата на калциев хидроксиапатит или поликапролактон. Въпреки, че могат да възстановяват изгубени обеми подобно на хиалуроновата киселина, именно другите им свойства ги правят продукти без аналог. Механизмът им на действие се състои в това, че инжектирани в кожата те силно стимулират фибробластите, което води до синтезиране на нова колагенна мрежа. Този резултат се реализира в рамките на 3 месеца. Настъпва видимо подобрение в качеството на кожата и лифтинг ефект. Използват се основно в долната трета на лицето, защото не придават обем и не водят до неговото разширяване. В нашата клиника работим с Radiesse, защото е утвърден продукт в с висок профил на безопасност и с доказана ефективност.

Комбиниран дермален филър

Такъв е най-новият продукт на Allergan – хибридният филър HarmonyCa. Както името подсказва се касае за продукт, който е съчетание от хиалуронова киселина и калциев хидроксиапатит. HarmonyCa използва най-доброто от двете технологии, като осигурява моментално възстановяване на изгубения обем и стягане и лифтиране в дългосрочен план.

Поставяне на дермален филър

Използваната техника зависи от избрания продукт, зоната на инжектиране и индивидуалните предпочитания на лекаря. Най-общо казано изборът се свежда до използването на игла или канюла. В клиника Dr. Stavrov Aesthetics основно избираме втория вариант, защото е безболезнен, по-безопасен и възстановителният период е сведен до минимум. Кожата се разгримира и се почиства. При нужда се използва локална упойка под формата на крем или инжекционно. След манипулацията участъкът се масажира.

Поставяне на дермален филър
Поставяне на дермален филър

Дермални филъри – цена

Съществуват много различни марки на филъри на пазара. Всяка една от тях разполага с портфолио от продукти, които се различават по своята концентрация на хиалуронова киселина, степен на омрежаване, плътност и други.

Цена за фиъри с хиалуронова киселина

Revolax 350 лв
Saypha 380 лв
Juvederm 300-600 лв

Цена за тъканни стимулатори

Radiesse 750 лв
HArmonyCa 900 лв

Поставяне на филъри в гр. София

Не знаете кой дермален филър да изберете? Запишете час за безплатна естетична консултация с дерматолог. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади-запад, ул. Проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Pulse).

Често задавани въпроси

Какво е филър?

Филърите представляват медицински изделия на базата на хиалуронова киселина или колагенни стимулатори, които се използват за възстановяване на изгубени обеми и подобряване качеството на кожата.

Кой е най-добрият филър?

Филърите се различават по своята концентрация, степен на омреженост и плътност. По-просто казано най-добрите резултати се наблюдават при използването на правилните продукти и количества за конкретните индикации.

Колко продължителен е ефектът от поставяне на дермален филър?

Продължителността на ефекта зависи от използвания продукт и зоната на инжектиране. Най-често варира между 8 и 24 месеца.

4.9/5 - (10 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС