Full face. 8-точков лифтинг

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Full face (фул фейс) е иновативен метод в естетичната медицина, в чиято основа лежи концепцията за комплексен подход. Постига се чрез внимателен анализ на лицевата анатомия и комбиниране на различни продукти и техники като ботулинов токсин, хиалуронови филъри, колагенови стимулатори, мезотерапии и други. Целта на всяка full face процедура е да се въздейства максимално ефективно върху белезите на умора и стареене като същевременно се запазят индивидуалните особености на пациента. Всичко това се постига с минимално инвазивни процедури с къс възстановителен период, което позволява веднага да се върнете веднага към социалните си активности.

Full face ботокс
Full face ботокс

Full face ботокс

Ботулиновият токсин най-често е процедурата, от която започват първите стъпки по пътя на холистичния подход. Основните му индикации са свързани с изглаждането на мимическите бръчки. По-малко известно негово приложение е за лека корекция в лицевите пропорции – може да се използва за увеличаване площта на челото, издължаване на брадичка, стесняване на долната трета на лицето. А когато става въпрос за full face approach то това е от изключително значение.

По мнение на специалистите в клиника Dr. Stavrov Aesthetics, поставянето на ботулинов токсин покрива всички критерии, за идеална пълна процедура при фул фейс подхода. Тя е бърза, безболезнена, безопасна и изключително ефективна. Първите видими резултати от терапията са налице едва след няколко дни.

8 точков лифтинг на лице

Естетичната медицина е една от най-динамично изменящите се науки. През последните години се появиха и развиха много техники на инжектиране. В началото филърите с хиалуронова киселина се използваха само и единствено за запълване на бръчки. С увеличаване на познанията ни по лицева анатомия и с откриване на лигаментарния апарат на лицето започна една нова ера в естетичната дерматология. Защото усилията на лекарите се насочиха да третират първопричината, а не следствието. Това доведе до концепцията за 8 точков неоперативен лифтинг.

Сложната лицева анатомия може да бъде обяснена по-достъпно по следния начин. Гледайте на лицето като на една голяма къща. Основната тежест на тази конструкция се поема от носещите стени. А сега си представете, че тя е построена върху терен, склонен към свличане. Най-ефективният начин за запазването целостта на къщата е подсигуряването на нейните носещи стени. Такава роля в лицето играе неговия лигаментарен апарат. 8-точковият лифтинг включва укрепването на тези критични точки, които са отговорни за отпускането на кожата и загубата на лицевия контур.

8 точков лифтинг
8 точков лифтинг

8 точковият лифтинг е процедура с индивидуален подход. За всеки пациент използваното количество и точките на инжектиране са различни и се определят след провеждането задълбочена консултация. Портфолиото от използвани филъри също варира за всеки конкретен случай.

full face 8 точков лифтинг – цена

Както бе споменато по-горе клиничните случаи не са еднакви. Има разлики в точките на инжектиране, в подпора на подходящи филъри, в използваното количество и др. Затова цената за 8 точков лифтинг и full face процедура може да бъде определена единствено след провеждането на естетична консултация. С цел постигане на по-добри резултати с оптимално количество продукт може да се наложи разделянето на процедурата в 2 или дори 3 различни сесии.

Качество на кожата

Последният етап от една full fаce терапията са процедурите, които имат отношение към подобряване качеството на кожата. Те ще увеличат трайността на постигнатите резултати и ще допринесат за постигането на по-свежо излъчване. Използват се продукти, които могат да бъдат разделени в 2 големи групи – колагенови стимулатори и мезотерапии.

  • Тъканни (колагенови) стимулатори – След 30-тата годишнина настъпва прогресивно намаляване на количествата на колаген и еластин в дермата. Това води до изтъняване и отпускане на кожата, нарушение на лицевия контур. Тези процеси се ускоряват допълнително под действието на слънчевите лъчи. Колагеновите стимулатори се инжектират в средната и долната трета на лицето. Те водят до силна стимулация на фибробластите – това са клетките, които са отговорни за продукцията на еластин. В резултат на тази процедура се наблюдава подобрение на кожния тургор и лифтинг ефект, без да се прибавя допълнителен обем на лицето.
Full face 8 точков лифтинг с Radiesse
Full face 8 точков лифтинг с Radiesse
  • Мезотерапии – Най-вече става въпрос за скинбустерите и мезотерапиите с хиалуронова киселина. Техният принос към full face процедурите се състои в дълбоката хидратация, която осигуряват. Кожата става по-сияйна и здрава, като в зависимост от тяхната концентрация са необходими между 1 и 3 процедури.

Full face – мнения

С фул фейс холистичния подход успях да върна часовника с няколко години назад без да променям собствените си черти.

Силвия, 49г., гр. София

Правила съм много процедури през живота си, но по мое мнение 8 точковият лифтинг е най-успешната от тях.

Десислава, 54г., гр. София

Като заключение може да се обобщи, че full face представлява комплексен подход, при който се цели да се въздейства върху всички слоеве на кожата и да се постигнат хармонични и естествени резултати. Видът и количеството на използваните материали, броят на сесиите и цената за 8 точков лифтинг варират при всеки отделен пациент и могат да се определят единствено след провеждането на консултация с естетичен дерматолог.

Често задавани въпроси

Каква е цената на процедурата full face?

Цената зависи от видът и количеството на използваните материали и може да се определи след провеждането на естетична консултация.

Колко филъра са необходими за 8 точков лифтинг на лицето?

Количеството варира според състоянието на кожата и нуждите на пациента. Минималното количество е 2 мл.

5/5 - (3 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС