Асиметрична усмивка

бръчки на челото

Асиметрична усмивка. Корекция на несиметрична усмивка с ботулинов токсин (ботокс).

Едва ли има друго действие като усмивката, което да изисква толкова много участници. В този процес се включват всички мимически мускули, разположени в средния и долния лицев етаж. Тези мускули най-често са чифтни, разположение от двете лицеви половини. Понякога действието на единия от някоя двойка е по-силно изразено, а това води до асиметрична усмивка.

Съществуват три различни типа усмивки. Най-често (63%) човек се усмихва като видимо се издърпват и повдигат устните ъгли, като се открива около 80% от повърхността на резците. Дължи се на доминацията на m. zygomaticus major. При 35% от популацията усмивката протича с повдигане в централната част, като се откриват кучешките зъби. В този случай се наблюдава по-активно участие на m. levator labii superioris и m. levator labii superioris aleque nasi. Понякога доминацията на тези мускули е значителна и се съпровожда от значително разкриване на зъбния венец – т. нар. gummy smile. Едва при 2% от хората усмивката протича с частично или пълно разкритие на горната и долната зъбни редици.

При коригирането на асиметрична усмивка трябва да бъде направен внимателен анализ на силата на всеки един от мускулите, участващи в това действие. Хиперактивните мускули се релаксират чрез приложението на ботулинов токсин.

Цена

За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Индикации

■ асиметрия при усмивка

Преди процедурата

Преустановете приема на Аспирин и нестероидни противовъзпалителни медикаменти поне 7 дни преди процедурата. Не приемайте алкохол в деня преди процедурата.

Анестезия

Не е необходима. Възможно е приложение на анестетик под формата на крем.

Продължителност

Продължителността на процедурата е около 10-20 минути. Ефектът продължава между 3 и 6 месеца.

След процедурата

Възможно е да имате зачервяване, което ще изчезне до 2 часа. Обезболяване не е необходимо. Не се навеждайте и не лягайте в следващите 4 часа. В деня след процедурата не спортувайте и не употребявайте алкохол. Не масажирайте третираната зона.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Свързани статии

%d bloggers like this: