Бръчки тип пачи крак

бръчки на челото

Бръчки тип пачи крак. Премахване на бръчки около очите с ботулинов токсин (ботокс).

Пачи крак се наричат бръчките, които се формират по кожата около очите. Те са едни от първите мимически бръчки, които възникват по човешкото лице. Времето на появата и дълбочината им зависят от типа кожа, излагането на слънчева светлина, силата на околоочния мускул и др. Първоначално тези бръчки са динамични и са видими само при съкращението на мускула, след което изчезват при неговото отпускане. С времето те се превръщат в статични, които са налице и в състояние на покой. Недостатъчната хидратация, прекомерната експозиция на слънчева светлина и солариуми без адекватна слънцезащита са фактори, които ускоряват този процес.

Кожата около очите е много нежна и се нуждае от комплексна грижа. Ключова роля в поддръжката на тази област заема и козметиката – необходимост е използването на адекватна слънцезащита, дневен и нощен околоочен крем, които са съобразени с типа кожа. За интензивна хидратация се използват специални маски с хиалуронова киселина. Подмладяването на околоочната зона може да наложи и включването на други интензи приложението на хиалуронови филъри и мезотерапия.

Една от основните индикации за поставяне на ботокс в зоната около очите е за повдигане на веждата и респективно горния клепач. С правилната техника може да се осигури повдигане от 1.5-2мм, по този начин се постига по-свеж и отпочинал вид.

Кога се използва ботокс в зоната около очите

  • за корекция на мимически бръчки около очите
  • корекция на бръчки тип “пачи крак”
  • за повдигане на веждата и горния клепач
колко време отнема заличаването на бръчки около очите
бръчки около очите - възстановяване след ботокс зона пачи крак
ботокс пачи крак - трайност
цена за премахване на бръчки около очите тип пачи крак

Как протича процедурата по поставяне на ботокс за изглаждане на бръчки около очите тип пачи крак

Зоната предварително се почиства. Вашият лекар ще Ви накара да се усмихнете широко. По този начин ще може да прецени проекцията и силата на околоочните Ви мускули. След това с помощта на молив ще Ви бъдат нанесени няколко точки, в които ще се инжектира ботулинов токсин с помощта на фина игла. Кожата в тази област е много тънка и нежна, което прави процедурата абсолютно безболезнена. При желание от страна на пациента зоната може предварително да се намаже с лидокаин на крем за 10-15 минути. След това зоната се почиства нежно с мицеларна вода. Процедурата отнема 10-20 минути, а ефектът е с продължителност между 4 и 7 месеца.

След процедурата

В следващите 3-4 часа не бива да лягате и да се навеждате. В рамките на деня избягвайте спорт и масаж в третираната област, не употребявайте алкохол и не почиствайте зоната със спирт или продукти, съдържащи алкохол. Зоната около очите е богато кръвоснабдена, което е причина понякога да се образуват малки синини. Те лесно могат да бъдат маскирани с макиаж. Може веднага да се върнете към ежедневните си задачи. Избягвайте сауни, парни бани и други топлинни процедури в следващите няколко дни. Ефектът ще започне да се проявява на 3-4 ден, когато ще видите, че бръчките около очите са намалели. Проследяване на резултатите от процедурата се правят на 10-14 ден. Ако все още има движение в зоната и е необходима корекция, тя се извършва за сметка на клиниката.

Цена за корекция на бръчки около очите тип пачи крак

Тя зависи от използваните единици, които от своя страна се определят от активността и силата на мускулите. При нас цената за премахване на бръчки около очите с ботулинов токсин е около 150-200 лв. за жени и около 200-250 лв. за мъже. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Кога не е подходяща процедурата за корекция на бръчки около очите с ботулинов токсин

  • при бременност и кърмене
  • при наличие на инфекция в третираната зона
  • при злокачествени заболявания

Често задавани въпроси

Кое е най-доброто решение за бръчките около очите?

Тези бръчки по своята природа са динамични мимически, които са резултат от мускулна активност на m. orbicularis oculi. Най-добри резултати се наблюдават при третиране на причината за тяхната поява, а именно релаксиране на мускула с ботулинов токсин. По-малко ефективни методи са мезотерапия, химичен пилинг и нисковискозни филъри.

Може ли да се получат торбички под очите след ботокс?

При пациенти с много отпусната кожа и при неправилна техника на инжектиране е възможно да се образуват торбички под очите след ботокс. Затова се доверявайте единствено на специалисти с необходимата професионална квалификация и опит.

Филър или ботокс за зоната около очите?

Зависи от индикацията. Мимическите бръчки отстрани се повлияват най-добре от ботулинов токсин. От друга страна за хлътванията под очите е необходимо поставянето на филъри в средната част на лицето и слъзната падина.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Ботулиновият токсин представлява най-доброто решение за изглаждането на бръчките около очите. Неговата ефективност и безопасност го правят предпочитан избор сред моите пациенти. Не трябва да се пренебрегват и грижите за кожата около очите – редовното използване на слънцезащита и поддържаща козметика.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

5/5 - (14 гласа)
%d bloggers like this: