Бръчки около очите

бръчки на челото

Бръчки около очите. Премахване на бръчки тип пачи крак с ботулинов токсин (ботокс).

Бръчки около очите или пачи крак са едни от първите мимически бръчки, които възникват по човешкото лице. Времето на появата и дълбочината им зависят от типа кожа, излагането на слънчева светлина, силата на околоочния мускул и др. Първоначално тези бръчки са динамични и са видими само при съкращението на мускула, след което изчезват при неговото отпускане. С времето те се превръщат в статични, които са налице и в състояние на покой. Недостатъчната хидратация, прекомерната експозиция на слънчева светлина и солариуми без адекватна слънцезащита са фактори, които ускоряват този процес.

Кожата около очите е много нежна и се нуждае от комплексна грижа. Ключова роля в поддръжката на тази област заема и козметиката – необходимост е използването на адекватна слънцезащита, дневен и нощен околоочен крем, които са съобразени с типа кожа. За интензивна хидратация се използват специални маски с хиалуронова киселина. Подмладяването на околоочната зона може да наложи и включването на други инвазивни методи, като приложението на хиалуронови филъри и мезотерапия за бръчки около очите.

Една от основните индикации за поставяне на ботокс в зоната около очите е за повдигане на веждата и респективно горния клепач. С правилната техника може да се осигури повдигане от 1.5-2мм, по този начин се постига по-свеж и отпочинал вид.

Кога се използва ботокс в зоната около очите

  • за корекция на мимически бръчки около очите
  • корекция на бръчки тип “пачи крак”
  • за повдигане на веждата и горния клепач
колко време отнема заличаването на бръчки около очите
бръчки около очите - възстановяване след ботокс зона пачи крак
ботокс пачи крак - трайност
премахване на бръчки около очите цена

Как протича процедурата по премахване на бръчки около очите тип пачи крак

Зоната предварително се почиства. Вашият лекар ще Ви накара да се усмихнете широко. По този начин ще може да прецени проекцията и силата на околоочните Ви мускули. След това с помощта на молив ще Ви бъдат нанесени няколко точки, в които ще се инжектира ботулинов токсин с помощта на фина игла. Кожата в тази област е много тънка и нежна, което прави процедурата абсолютно безболезнена. При желание от страна на пациента зоната може предварително да се намаже с лидокаин на крем за 10-15 минути. След това зоната се почиства нежно с мицеларна вода. Процедурата отнема 10-20 минути, а ефектът е с продължителност между 4 и 7 месеца.

След процедурата по поставяне на ботокс зона пачи крак

В следващите 3-4 часа не бива да лягате и да се навеждате. В рамките на деня избягвайте спорт и масаж в третираната област, не употребявайте алкохол и не почиствайте зоната със спирт или продукти, съдържащи алкохол. Зоната около очите е богато кръвоснабдена, което е причина понякога да се образуват малки синини. Те лесно могат да бъдат маскирани с макиаж. Може веднага да се върнете към ежедневните си задачи. Избягвайте сауни, парни бани и други топлинни процедури в следващите няколко дни. Ефектът ще започне да се проявява на 3-4 ден, когато ще видите, че бръчките около очите са намалели. Проследяване на резултатите от процедурата се правят на 10-14 ден. Ако все още има движение в зоната и е необходима корекция, тя се извършва за сметка на клиниката.

Други процедури за бръчки около очите

Ботулиновият токсин е най-ефикасното, но не и единственото средство против бръчки пачи крак. Най-често се започва с крем или масло против бръчки около очите с цел по-интензивна хидратация. Известно е, че сухата кожа е по-склонна към образуване на фини линии. Друга по-интензивна алтернатива е приложението на мезотерапия за бръчки около очите. Тя представлява коктейл от нискомолекулна хиалуронова киселина, витамини и минерали, които укрепват и стягат околоочния контур.

Цена за премахване на бръчки около очите с ботокс в София

Тя зависи от използваните единици, които от своя страна се определят от активността и силата на мускулите. При нас цената за премахване на бръчки около очите с ботулинов токсин е около 150-200 лв. за жени и около 200-250 лв. за мъже. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Премахване на бръчки около очите в София

Заповядайте на безплатна естетична консултация в клиника Dr. Stavrov Aesthetics, в рамките на която да се запознаем и да обсъдим Вашите желания. Намираме се в гр. София, кв. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36. Повече информация може да откриете в секция контакт.

Кога не е подходяща процедурата за корекция на бръчки около очите с ботулинов токсин

  • при бременност и кърмене
  • при наличие на инфекция в третираната зона
  • при злокачествени заболявания

Често задавани въпроси

Кое е най-ефикасното средство против бръчките около очите?

Тези бръчки по своята природа са динамични мимически, които са резултат от мускулна активност на m. orbicularis oculi. Най-добри резултати се наблюдават при третиране на причината за тяхната поява, а именно релаксиране на мускула с ботулинов токсин. По-малко ефективни методи са мезотерапия, химичен пилинг и нисковискозни филъри.

Може ли да се получат торбички под очите след ботокс?

При пациенти с много отпусната кожа и при неправилна техника на инжектиране е възможно да се образуват торбички под очите след ботокс. Затова се доверявайте единствено на специалисти с необходимата професионална квалификация и опит.

Филър или ботокс за зоната около очите?

Зависи от индикацията. Мимическите бръчки отстрани се повлияват най-добре от ботулинов токсин. От друга страна за хлътванията под очите е необходимо поставянето на филъри в средната част на лицето и слъзната падина.

Премахване на бръчки около очите – мнения

Опитвала съм различни методи в борбата с бръчките около очите – кремове, масла, мезотерапия. По мое мнение ботулиновият токсин е най-ефикасното средство против бръчки пачи крак.

Гергана, 53г., София

Използвам ботокс против бръчки около очите от години и съм много доволна. Не е болезнено, а продължителността на ефекта е около половин година. Това ми е една от любимите процедури.

Естел, 42г., Перник

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Ботулиновият токсин представлява най-доброто решение за изглаждането на бръчките около очите. Неговата ефективност и безопасност го правят предпочитан избор сред моите пациенти. Не трябва да се пренебрегват и грижите за кожата около очите – редовното използване на слънцезащита и поддържаща козметика.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

4.9/5 - (25 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: