Повдигане на ъгълчетата на устните

бръчки на челото

Повдигане на ъгълчетата на устните. Лифтиране на устните ъгли с ботулинов токсин (ботокс).

Ъгълчетата на устните претърпяват значителни промени през годините. В ранна възраст те са насочени нагоре, през 20-те и 30-те години се хоризонтират и накрая се обръщат надолу, създавайки израз на тъга. В по-голямата част от случаите този спад се дължи на загуба на опора в средната част на лицето и подлежащите тъкани. Възстановяването на тези изгубени обеми вторично води до повдигане на ъгълчетата на устните и хоризонтирането им.

В някои случаи изразените марионетни линии и спадането на устните ъгли не се дължи на загуба на опора от подлежащите тъкани, а на повишена активност на m. depressor anguli oris. Този мускул при съкращение дърпа устните ъгли надолу, например при израз на тъга. Чрез приложението на ботулинов токсин може да се релаксира, в резултат на което настъпва повдигане на устните ъгли и изглаждане на марионетните линии.

За по-продължителен и по-задоволителен ефект е препоръчително комбинирането с хиалуронов филър.

Кога се използва ботокс за повдигане на ъгълчетата на устните

  • при увиснали ъгли на устата
  • при изразителни марионетни линии
  • когато лицето и устните изразяват тъга
  • при свръхактивност на m. depressor anguli oris

Как протича процедурата по поставяне на ботокс за повдигане на увиснали устни ъгли

Кожата се почиства предварително. Вашият лекар ще Ви накара да повдигнете и подвиете напред долната си устна. По този начин ще може да прецени силата на Вашите мимически мускули. След което с помощта на дерматологичен молив ще си отбележи точките за инжектиране върху вашата кожа – най-често те са около 2-4. С помощта на много тънка игла кожата се пробожда и се инжектира ботокс. След това зоната внимателно се почиства. Процедурата отнема 10-20 минути, а ефектът продължава между 4 и 6 месеца.

Цена

За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Индикации

■ изразени марионетни линии
■ спад на устните ъгли

Преди процедурата

Преустановете приема на Аспирин и нестероидни противовъзпалителни медикаменти поне 7 дни преди процедурата. Не приемайте алкохол в деня преди процедурата.

Анестезия

Не е необходима. Възможно е приложение на анестетик под формата на крем.

Продължителност

Продължителността на процедурата е около 10-20 минути. Ефектът продължава между 4 и 6 месеца.

След процедурата

Възможно е да имате зачервяване, което ще изчезне до 2 часа. Обезболяване не е необходимо. Не се навеждайте и не лягайте в следващите 4 часа. В деня след процедурата не спортувайте и не употребявайте алкохол. Не масажирайте третираната зона.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Свързани статии

5/5 - (4 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: