Поставяне на ботокс в брадичката

бръчки на челото

Ботокс в брадичката. Отпускане на брадичката чрез поставяне на ботулинов токсин (ботокс).

Ботокс в брадичката се използва при пациенти, които неволево бръчкат своята брадичка в покой или по време на разговор. В тези случаи по кожата се наблюдават малки дупчици, наподобяващи портокалова кора. Обикновено това става забелязано едва след като бъде демонстрирано и показано от лекар.

Хиперактивността на m. mentalis води до нагъване на кожата в същата област (тип портокалова кора) и до образуване на дълбока гънка в зоната между долната устна и брадичката (т. нар. mental crease). Релаксацията на този мускул с ботулинов токсин води до изглаждането на тези бръчки. Чрез тази процедура би могло да се увеличи надлъжния размер на лицето в търсенето на идеалните пропорции.

За по-добри резултати може да се използва още и хиалуронов филър в същата област. Комбинирането на двете процедури удължава продължителността на ефекта на всяка от тях.

Кога е подходящо поставянето на ботокс в брадичката

  • за изглаждане на бръчки и гънки в областта на брадичката
  • за корекция на кожа тип “портокалова кора”
  • за издължаване на лицето
  • за корекция във формата на брадичката
  • за отпускане и издължаване на брадичката
колко време отнема поставянето на ботокс в брадичката
възстановяване след ботокс на брадичката
колко време издържа ботулинов токсин в брадичката
цена за ботокс в брадичката

Как протича процедурата по инжектиране на ботулинов токсин в брадичката

Кожата предварително се почиства. Вашият лекар ще Ви накара да повдигнете нагоре и да прехапете долната си устна. По този начин ще може да прецени силата и проекцията на m. mentalis. В зависимост от формата на последния се осъществяват 1 или 2 убождания с много фина игла. Обезболяване не е необходимо, при нужда зоната може предварително да се намаже с лидокаин на крем. Не се образуват синини и отоци. Може да се завърнете към ежедневните си задачи. Процедурата отнема около 10-20 минути, а продължителността на ефекта е между 4 и 8 месеца.

Ботокс в брадичката за отпускане и изглаждане на надлежащата кожа
Ботокс в брадичката за отпускане и изглаждане на надлежащата кожа

След процедурата

В деня след процедурата не спортувайте и не приемайте алкохол. Не почиствайте лицето с дезинфектанти и продукти, които може да съдържат спирт или алкохол. Няма да имате синини и отоци, което позволява веднага да се върнете към ежедневните си задължения. Избягвайте сауни, парни бани и други топлинни процедури в следващите няколко дни. Ефектът ще започне да се проявява на 3-4 ден, когато ще видите изглаждане на бръчките в областта на брадичката и нейното леко издължаване. Проследяване на резултатите от процедурата се правят на 10-14 ден. Ако все още има движение в зоната и е необходима корекция, тя се извършва за сметка на клиниката.

Цена за поставяне на ботокс в брадичката

Тя зависи от използваните единици, които от своя страна се определят от активността и силата на менталния мускул. При нас цената за поставяне на ботокс в брадичката е около 150-200 лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Кога не е подходящо инжектирането на ботулинов токсин в брадичката

  • при бременност и кърмене
  • при наличие на инфекция в третираната зона
  • при злокачествени заболявания

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Мимическите бръчки в областта на брадичката се изглаждат най-добре с помощта на ботулинов токсин. Той релаксира мускула, който се отпуска и изопва надлеждащата кожата. По този начин се увеличава и дължината на брадичката. Процедурата може да бъде комбинирана с поставяне на филъри с хиалуронова киселина в същата област, което води до по-изразителни и продължителни резултати.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

5/5 - (8 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: