Гингивална (венечна) усмивка

бръчки на челото

Гингивална усмивка. Gummy smile. Корекция на венечна усмивка с ботулинов токсин (ботокс).

В идеалния случай при усмивка би трябвало да се откриват около 3/4 от короната на горночелюстните резци. При някои хора m. levator labii superioris aleque nasi и m. levator labii superioris са хиперактивни, при което се открива цялата зъбна корона и дори части от венечната лигавица. Когато при усмивка се откриват повече от 2мм от венеца говорим за гингивална усмивка (excessive maxillary gingival display).

Причините за венечна усмивка са няколко, като могат да се наблюдават самостоятелно или комбинирано – къса горна устна, относително малки по размер горни зъби, свръхактивност на мускулите, участващи в процеса на усмихване, и др.

За доста от хората с такъв проблем това е доста смущаващо, често при смях те поставят ръката си пред устните. Освен това те имат и генетично по-дълбоки назолабиални линии. С помощта на ботулинов токсин би могло да се редуцира активността на тези мускули и респективно корекция на венечна усмивка.

Кога е необходимо коригирането на гингивална усмивка с ботокс

  • при откриване на голяма част от венеца при усмивка
  • когато при усмивка устните значително се изтъняват
колко време отнема заличаването на венечна усмивка
гъми смайл - възстановяване
венечна усмивка - трайност
цена за корекция на гингивална усмивка

Как протича процедурата за корекция на гингивална усмивка с ботулинов токсин

Кожата се почиства. Зоната може предварително да се обезболи с лидокаин под формата на крем, който се нанася за 10-15 минути. Вашият лекар ще Ви накара да се усмихнете ширко. По този начин може да се установи активността на мускулите. Ботоксът се инжектира с тънка игла, като инжекционните точки са най-често 2. Рядко се образуват синини на мястото на убождане.

  • Корекция на гингивална усмивка с ботокс

След корекция на гингивална усмивка с ботулинов токсин

В следващите 3-4 часа не бива да лягате и да се навеждате продължително. В деня след процедурата не спортувайте и не приемайте алкохол. Не почиствайте лицето с дезинфектанти и продукти, които може да съдържат спирт или алкохол. Образуването на синини и отоци е нехарактерно, което позволява веднага да се върнете към ежедневните си задължения. Избягвайте сауни, парни бани и други топлинни процедури в следващите няколко дни. Ефектът ще започне да се проявява след няколко дни. Проследяване на резултатите от процедурата се правят на 10-14 ден. Ако все още има движение в зоната и е необходима корекция, тя се извършва за сметка на клиниката.

Цена за корекция на венечна усмивка с ботокс

Тя зависи от използваните единици, които от своя страна се определят от активността и силата на мускулите. При нас цената за корекция на гингивална усмивка с ботокс варира от 100 до 150 лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Често задавани въпроси

Филър или ботокс за корекция на гингивална усмивка?

И двата метода имат своя ефект. Филърът може да увеличи височината на горната устна, при което индиректно да се намали частта от венеца, която става видима при усмивка. Принципът не действие на ботулиновият токсин е по-различен. Той директно намалява активността на мускулите, отговорни за изразителната усмивка, което води до корекция на състоянието. При комбинирането на двата метода се наблюдават най-трайни и задоволителни резултати.

Боли ли корекцията на гингивална усмивка с ботокс?

Не, дори не се налага предварително обезболяване. Необходими са едва 2 убождания с много фина игла.

Необходимо ли е записването на час за вторичен преглед след корекция на венечна усмивка с ботокс?

Ефектът от ботулиновия токсин настъпва няколко дни след неговото инжектиране. Оценка на резултатите се прави едва след 12-14 дни от първото посещение. Ако тогава сте удовлетворен/а от резултатите не е необходимо записването на час за вторичен преглед.

Свързани статии

4.9/5 - (17 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: