Гингивална (венечна) усмивка

бръчки на челото

Гингивална усмивка. Gummy smile. Корекция на венечна усмивка с ботулинов токсин (ботокс).

В идеалния случай при усмивка би трябвало да се откриват около 3/4 от короната на горночелюстните резци. При някои хора m. levator labii superioris aleque nasi и m. levator labii superioris са хиперактивни, при което се открива цялата зъбна корона и дори части от венечната лигавица. Когато при усмивка се откриват повече от 2мм от венеца говорим за гингивална усмивка (excessive maxillary gingival display).

Причините за венечна усмивка са няколко, като могат да се наблюдават самостоятелно или комбинирано – къса горна устна, относително малки по размер горни зъби, свръхактивност на мускулите, участващи в процеса на усмихване, и др.

За доста от хората с такъв проблем това е доста смущаващо, често при смях те поставят ръката си пред устните. Освен това те имат и генетично по-дълбоки назолабиални линии. С помощта на ботулинов токсин би могло да се редуцира активността на тези мускули.

Цена

За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Индикации

■ откриване на венците при усмивка
■ gummy smile

Преди процедурата

Преустановете приема на Аспирин и нестероидни противовъзпалителни медикаменти поне 7 дни преди процедурата. Не приемайте алкохол в деня преди процедурата.

Анестезия

Не е необходима. Възможно е приложение на анестетик под формата на крем.

Продължителност

Продължителността на процедурата е около 10-20 минути. Ефектът продължава между 3 и 6 месеца.

След процедурата

Възможно е да имате зачервяване, което ще изчезне до 2 часа. Обезболяване не е необходимо. Не се навеждайте и не лягайте в следващите 4 часа. В деня след процедурата не спортувайте и не употребявайте алкохол. Не масажирайте третираната зона.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Свързани статии

%d bloggers like this: