Стесняване на носа

бръчки на челото

Стесняване на носа. Стесняване на ноздрите с ботулинов токсин (ботокс).

Когато става въпрос за неоперативно стесняване на носа в тесния смисъл се говори за стесняване на ноздрите с ботулинов токсин. Чрез неоперативната ринопластика може да се повдигне върха на носа, да се изравнят гърбици, да се коригира ъгъла между носа и челото, но не и да се стесни корена на носа.

Някои пациенти неволно разширяват ноздрите си по време на говор или при определени емоционални състояния. Част от тях изпитват неудобство от това, а още по-малко знаят, че това е коригируемо. Долната част на m. nasalis е отговорна за това движение, а то може да бъде лесно преустановено чрез приложение на ботулинов токсин.

Цена

За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Индикации

■ разширяване на ноздрите при говор

Преди процедурата

Преустановете приема на Аспирин и нестероидни противовъзпалителни медикаменти поне 7 дни преди процедурата. Не приемайте алкохол в деня преди процедурата.

Анестезия

Не е необходима. Възможно е приложение на анестетик под формата на крем.

Продължителност

Продължителността на процедурата е около 10-20 минути. Ефектът продължава между 3 и 6 месеца.

След процедурата

Възможно е да имате зачервяване, което ще изчезне до 2 часа. Обезболяване не е необходимо. Не се навеждайте и не лягайте в следващите 4 часа. В деня след процедурата не спортувайте и не употребявайте алкохол. Не масажирайте третираната зона.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Свързани статии

Оценете страницата
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: