Пушачески бръчки

бръчки на челото

Премахване на пушачески бръчки с ботокс

Пушачески бръчки или баркод се наричат вертикалните бръчки над горната устна. Дължат се на повтарящото се присвиване на устните при пушене или пиене от сламка. Друга причина е несъзнателното свиване на устни по време на разговор и фотоостаряването на кожата. При жените наличието на тези бръчки може да доведе до “изтичане” на червилото по хода им. Първоначално те са динамични и са видими само при съкращението на мускула, след което изчезват при неговото отпускане. С времето се превръщат в статични, които са налице и в състояние на покой. Недостатъчната хидратация, прекомерната експозиция на слънчева светлина и солариуми без адекватна слънцезащита са фактори, които ускоряват този процес.

При мъжете тези пушачески бръчки са рядкост, вероятно заради по-големия брой мастни жлези в тази област.

Същестуват редица процедури, които подобряват състоянието на кожата в тази област. Ботулиновият токсин може да релаксира m. orbicularis oris. Статичните бръчки може да бъдат запълнени с хиалуронов филър. За подобряването качеството на кожата в тази област се използват мезотерапии и енергийно-базирани устройства.

За кои бръчки около устата е уместно използване на ботокс

  • пушачески бръчки
  • мимически бръчки, които се получават при движение
времетраене на процедурата
възстановяване след ботокс в устата
премахване на пушачески бръчки с ботокс - трайност
цена за премахване на пушачески бръчки

Как протича процедурата по премахване на пушачески бръчки с ботокс

Кожата около устните се почиства. Зоната може предварително да се обезболи с лидокаин под формата на крем, който се нанася за 10-15 минути. Вашият лекар ще Ви накара да издадете устните си напред, имитирайки целувка. По този начин може да се установи активността на мускулите и да се визуализират бръчките. Ботоксът се инжектира с тънка игла, като инжекционните точки са между 4 и 6. Рядко се образуват синини на мястото на убождане.

  • бръчки около устата

След корекция на пушачески бръчки с ботулинов токсин

В следващите 3-4 часа не бива да лягате и да се навеждате продължително. В деня след процедурата не спортувайте и не приемайте алкохол. Не почиствайте лицето с дезинфектанти и продукти, които може да съдържат спирт или алкохол. Образуването на синини и отоци е нехарактерно, което позволява веднага да се върнете към ежедневните си задължения. Избягвайте сауни, парни бани и други топлинни процедури в следващите няколко дни. Ефектът ще започне да се проявява след няколко дни. Проследяване на резултатите от процедурата се правят на 10-14 ден. Ако все още има движение в зоната и е необходима корекция, тя се извършва за сметка на клиниката.

Цена за корекция на пушачески бръчки с ботокс

Тя зависи от използваните единици, които от своя страна се определят от активността и силата на мускулите. При нас цената за корекция на бръчки около устата с ботокс варира от 100 до 150 лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Премахване на пушачески бръчки в гр. София

Имате вертикални бръчки над горната устна? Заповядайте на безплатна естетична консултация в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Противопоказания за корекция на бръчки над горната устна

  • при бременност и кърмене
  • при наличие на инфекция в третираната зона
  • при злокачествени заболявания

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Бръчките около устата или т.нар. пушачески бръчки са естетически проблем, който се нуждае от комплексна терапия. В зависимост от състоянието на кожата може да се използват хиалуронови филъри, ботулинов токсин, мезотерапии с хиалуронова киселина и химичен пилинг.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

4.8/5 - (12 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: