Бръчки около устата

бръчки на челото

Бръчки около устата. Баркод бръчки. Премахване на пушачески бръчки с ботулинов токсин (ботокс).

Бръчки около устата, наричани още баркод или пушачески, са тези бръчки, които започват от устния контур и са радиално насочени от него. Дължат се на повтарящото се присвиване на устните при пушене или пиене от сламка. Друга причина е несъзнателното свиване на устни по време на разговор и фотоостаряването на кожата. При жените наличието на тези бръчки може да доведе до „изтичане“ на червилото по хода им. Първоначално те са динамични и са видими само при съкращението на мускула, след което изчезват при неговото отпускане. С времето се превръщат в статични, които са налице и в състояние на покой. Недостатъчната хидратация, прекомерната експозиция на слънчева светлина и солариуми без адекватна слънцезащита са фактори, които ускоряват този процес.

При мъжете тези периорални линии са рядкост, вероятно заради по-големия брой мастни жлези в тази област.

Същестуват редица процедури, които подобряват състоянието на кожата в тази област. Ботулиновият токсин може да релаксира m. orbicularis oris. Статичните бръчки може да бъдат запълнени с хиалуронов филър. За подобряването качеството на кожата в тази област се използват мезотерапии и енергийно-базирани устройства.

За кои бръчки около устата е уместно използване на ботокс

  • пушачески бръчки
  • мимически бръчки, които се получават при движение
  • бръчки около устата

Цена

За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Индикации

■ бръчки около устните
■ пушачески бръчки

Преди процедурата

Преустановете приема на Аспирин и нестероидни противовъзпалителни медикаменти поне 7 дни преди процедурата. Не приемайте алкохол в деня преди процедурата.

Анестезия

Не е необходима. Възможно е приложение на анестетик под формата на крем.

Продължителност

Продължителността на процедурата е около 10-20 минути. Ефектът продължава между 4 и 8 месеца.

След процедурата

Възможно е да имате зачервяване, което ще изчезне до 2 часа. Обезболяване не е необходимо. Не се навеждайте и не лягайте в следващите 4 часа. В деня след процедурата не спортувайте и не употребявайте алкохол. Не масажирайте третираната зона.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Свързани статии

%d bloggers like this: