Филъри с хиалуронова киселина

бръчки на челото

Филърите с хиалуронова киселина са основното “оръжие” в арсенала на естетичната медицина. ХК е естествена субстанция в човешкото тяло, която взема участие регенерацията на тъканите, бариерната функция на кожата, а и в редица други процеси. Заедно с колагена и еластина са основен компонент на кожата, като и придават еластичност и здравина.

В последните години приложението на филърите с хиалуронова киселина значително се разшири:

Различните филъри се различават по концентрацията на хиалуронова киселина, големината на частиците, степента на омрежаване и др. Изборът на филър зависи от няколко фактора – анатомичните особености на третираната зона, индивидуалните вариации, желания резултат. Ключов момент е комуникацията – ние отделяме достатъчно време, за да изслушаме Вашите идеи и желания.

Специфично свойство на хиалуроновата киселина е възможността да свързва молекули вода, понякога дори до 1000 пъти над собствената си маса. Затова е важно след процедурата да се приема поне по 2-2.5 литра вода дневно, за да може продуктът да развие пълния си потенциал.

Хиалуроновите филъри се отнасят към неперманентните, т.е. те се разграждат напълно във времето. Скоростта на резорбцията зависи от различни фактори – характеристики на самия продукт (концентрация на ХК, степен на омрежаване, големина на частиците), екзогенни (ниво на инжектиране, излагане на висока температура, интензивен спорт) и ендогенни фактори (особености на индивидуалния метаболизъм).

4.6/5 - (11 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: