Оформяне на скули

бръчки на челото

Скули. Филъри за скули. Оформяне на скули с хиалуронова киселина.

Една от най-желаните процедури при жените между 30 и 40-годишна възраст е оформяне на скули. Изразената проекция на скулите е важна отличителна черта на красотата на лицето и младежкото излъчване. Те заемат латералната (страничната) половина на средния лицев етаж, а възстановяването на обеми в тази област се превръща в златен стандарт при процедурите с филъри.

С напредване на възрастта и под действието на гравитацията настъпват характерни изменения в човешкото лице – загуба на обем в дълбоките и преразпределение на повърхностните мастни депа, отпускане на лигаментарния апарат. Изграждането на скулите се използва най-често за моделиране на овала. Макар и парадоксално, придаването на обем в тази област визуално води до издължаване на лицето и придава елегантен вид. Необходимо е да се направи оценка и на съседните анатомични области, най-вече на централната част на лицето. Възстановяването на загубения обем в средния лицев етаж е есенциално преди корекция на скулите. Тази част на лицето е една от най-благодатните за корекция, защото води до значително подобрение в областта на долната челюст, назолабиалните и марионетните линии.

Кога се налага поставяне на филъри в областта на скулите

  • за увеличаване проекцията на скулите
  • за възстановяване на обема в средната част на лицето
  • при моделиране на лицевия овал
  • за постигане на лифтинг в средната и долната част на лицето
оформяне на скули - времетраене
филъри в скулите - възстановяване
колко време издържат филърите за скули
филъри за скули цена

Как протича процедурата по оформяне на скули

Процедурата се предшества от естетична консултация и измерване, в рамките на които се анализират лицевите особености. Зоната се разчертава с дерматологичен молив. Инжектирането на хиалуронова киселина в скулите може да стане както с игла, така и с канюла. За обезболяване се използва лидокаин на крем или проводна анестезия. След това филърът се поставя върху костта или в долната половина на кожата, в зависимост от търсения резултат и използвания продукт. Следва лек масаж за хомогенизиране на продукта.  Процедурата отнема около 20-30 минути, а ефектът е с продължителност около 8-12 месеца.

След процедурата

При използването на канюла образуването на синини и хематоми е рядкост. Може да има лек оток, който ще отшуми до 2-3 дни. Обезболяване не е необходимо. Може да напипвате филъра в рамките на седмица. Не масажирайте третираната зона, освен ако изрично не сте получили такива указания. Преустановете посещенията на солариуми, сауни, парни бани в следващите няколко дни. Важно е да пиете повече вода – около 1.5-2л., за да се разгърне пълния потенциал на поставения филър.

Цена за оформяне на скули

При нас цените за поставяне на филъри в скулите започват от 350лв, в зависимост от използвания продукт и количество. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Често задавани въпроси

Какво количество филър се използва за корекция на скули?

Зависи от индивидуалното състояние и резултатът, към който се стремим. В някои случаи се търси дискретно подчертаване, за което е необходим едва 1 мл., в други случаи може да се наложи да се използват 2 мл.

Как протича възстановяването след корекция на скули?

В клиника Dr. Stavrov Aesthetics моделирането на скули се извършва с помощта на канюли. Тази техника е безболезнена и атравматична. Образуването на хематоми и отоци е крайно нетипично, а Вие може да се върнете към обичайните си занимания веднага.

Колко време продължава ефектът?

Зависи от вида на филъра, използваното количество и някои индивидуални особености. Средната продължителност е около 1 година.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Оформянето на скули е една от любимите ми процедури, защото с нея лесно можем да постигнем феминизиране на лицето. Важна част е изборът на подходящ продукт, защото в дни случаи търсим увеличаване на обема и проекцията на скулите, а в други – само лифтинг ефект.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

5/5 - (8 гласа)
%d bloggers like this: