Филъри за скули

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Филъри за скули. Оформяне на скули с хиалуронова киселина.

Филъри за скули са пълнители, които могат да бъдат на основата на хиалуронова киселина или тъканни стимулатор. Оформянето на скули е една от най-желаните естетични процедури от жените. Изразената им проекция е важна отличителна черта на красотата на лицето и младежкото излъчване. Те заемат латералната (страничната) половина на средния лицев етаж, а възстановяването на обеми в тази област се превръща в златен стандарт при процедурите с филъри.

С напредване на възрастта и под действието на гравитацията настъпват характерни изменения в човешкото лице – загуба на обем в дълбоките и преразпределение на повърхностните мастни депа, отпускане на лигаментарния апарат. Оформянето на скулите се използва най-често за моделиране на овала. Макар и парадоксално, придаването на обем в тази област визуално води до издължаване на лицето и придава елегантен вид. Необходимо е да се направи оценка и на съседните анатомични области, най-вече на централната част на лицето. Възстановяването на загубения обем в средния лицев етаж е есенциално преди корекция на скулите. Тази част на лицето е една от най-благодатните за корекция, защото води до значително подобрение в областта на долната челюст, назолабиалните и марионетните линии.

Кога се налага поставяне на филъри за скули

  • за увеличаване проекцията на скулите
  • за възстановяване на обема в средната част на лицето
  • при моделиране на лицевия овал
  • за постигане на лифтинг в средната и долната част на лицето
оформяне на скули - времетраене
възстановяване след филъри за скули
колко време издържат филърите
филъри за скули цена

Как протича процедурата по оформяне на скули

Процедурата се предшества от естетична консултация и измерване, в рамките на които се анализират лицевите особености. Зоната се разчертава с дерматологичен молив. Инжектирането на хиалуронова киселина в скулите може да стане както с игла, така и с канюла. За обезболяване се използва лидокаин на крем или проводна анестезия. След това филърът се поставя върху костта или в долната половина на кожата, в зависимост от търсения резултат и използвания продукт. Следва лек масаж за хомогенизиране на продукта.  Процедурата отнема около 20-30 минути, а ефектът е с продължителност около 8-12 месеца.

Филъри за скули – преди и след

Оформяне на скули с филъри

След поставяне на филъри за скули

При използването на канюла образуването на синини и хематоми е рядкост. Може да има лек оток, който ще отшуми до 2-3 дни. Обезболяване не е необходимо. Може да напипвате филъра в рамките на седмица. Не масажирайте третираната зона, освен ако изрично не сте получили такива указания. Преустановете посещенията на солариуми, сауни, парни бани в следващите няколко дни. Важно е да пиете повече вода – около 1.5-2л., за да се разгърне пълния потенциал на поставения филър.

Филъри за скули при мъже

Оформянето на скулите може не само да феминизира, но и да маскулинизира лицето. Мъжкото лице се характеризира с различна форма и пропорции от женското, но с помощта на подходящите филъри и техника би могло да се въздейства върху уморения вид или да се подчертаят белези на мъжественост.

Филъри за скули – цена

При нас цените за поставяне на филъри в скулите започват от 350лв, в зависимост от използвания продукт и количество. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Филъри за скули в гр. София

Имате въпроси? Заповядайте на безплатна естетична консултация в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Често задавани въпроси

Какво количество филър се използва за оформяне на скули?

Зависи от индивидуалното състояние и резултатът, към който се стремим. В някои случаи се търси дискретно подчертаване, за което е необходим едва 1 мл., в други случаи може да се наложи да се използват 2 мл.

Как протича възстановяването след корекция на скули с филър?

В клиника Dr. Stavrov Aesthetics моделирането на скули се извършва с помощта на канюли. Тази техника е безболезнена и атравматична. Образуването на хематоми и отоци е крайно нетипично, а Вие може да се върнете към обичайните си занимания веднага.

Колко време продължава ефектът?

Зависи от вида на филъра, използваното количество и някои индивидуални особености. Средната продължителност е около 1 година.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Няма две мнения, че оформянето на скулите е една от най-благодатните процедури, защото с нея лесно можем да постигнем феминизиране на лицето. Важна част е изборът на подходящ продукт, защото в едни случаи търсим увеличаване на обема и проекцията на скулите, а в други – само лифтинг ефект.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

4.6/5 - (24 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: