Оформяне на брадичка

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Оформяне на брадичка. Поставяне на филър в брадичката.

Брадичката е много важна структура, заемаща централно място в долния лицев етаж. Тази зона е често пренебрегвана, но правилно третирана може да издължи лицето, да подобри проекцията му в сагиталната (предно-задната) равнина, както и да подчертае женствеността или мъжествеността на лицето. Всичко това прави процедури като оформяне на брадичка и долната челюст изключително желани.

Недостатъчната проекция в профил е най-честата индикация за този вид намеса. Най-често се дължи на недоразвита костната структура. В ерата преди дермалните филъри тази корекция беше обект на пластичната хирургия и ортодонтията, като реализацията е болезнен, продължителен и мъчителен процес. С навлизането на хиалуроновите филъри в медицинската практика оформянето на брадичката става безболезнено, без период на възстановяване и отнема около 20 минути, а резултатите са внушителни.

При много пациенти е налице набръчкване на кожата в тази област или наличие на изразена дъговидна бразда между брадичката и горната устна. Това се дължи на повишена активност на m. mentalis. В такива случаи е уместно поставянето на ботулинов токсин в брадичката. Предварителното релаксиране на мускула с помощта на ботокс значително удължава продължителността на поставения филър.

Кога е необходимо поставянето на филър в брадичката

  • вродена микрогения (състояние, при което брадичката е малки размери, спрямо останалата част от лицето)
  • при асиметрия в областта
  • недостатъчна проекция в профил
  • при нарушени лицеви пропорции
  • за издължаване на лицето
  • при моделиране на лицевия контур
  • при свръхактивност на m. mentalis
оформяне на брадичка - времетраене
филър в брадичката възстановяване
колко време издържат филърите в брадичката
оформяне на брадичка цена

Как протича процедурата по моделиране на брадичка с филър

Оформянето на брадичката се предшества от детайлна естетична консултация, чрез която се установяват лицевите особености. Корекцията цели да се достигне до идеалните лицеви пропорции, които при жените и мъжете са различни. Прави се оглед на лицето както анфас, така и в профил. С помощта на филъри можем да постигнем корекция както във фронтална, така и в сагиталната равнина, т.е. да разширилим или издължим брадичката.

След провеждането на комплексна оценка се преминава към техническото изпълнение на процедурата. В зависимост от случая може да се използва както игла, така и канюла. В повечето случаи обезболяване дори не е необходимо, защото повечето от използваните филъри имат малко количество лидокаин, което обезчувствява зоната след първото инжектиране. При нужда все пак може да се прибегне към анестезия под формата на крем или дентален блок. Продуктът се инжектира върху костта или в дълбоките слоеве на кожата. Следва енергичен масаж. Процедурата отнема около 20-30 минути, а ефектът е с продължителност около 8-12 месеца.

Оформяне на брадичка – преди и след

оформяне на брадичка
Оформяне на брадичка с 2 мл. хиалуронова киселина
оформяне на брадичка
Моделиране с 1мл. хиалуронова киселина

След процедурата

В тази област рядко се образуват синини и хематоми. Ако все пак такива възникнат, характерното е, че стават видими 2-3 дни след процедурата, а цветът им е синьо-зелен. Може да има лек оток, който ще отшуми за няколко дни, както и усещане за натъртено. Обезболяване не е необходимо. Не масажирайте третираната зона, освен ако изрично не сте получили такива указания. Преустановете посещенията на солариуми, сауни, парни бани в следващите няколко дни. Важно е да пиете повече вода – около 1.5-2л., за да се разгърне пълния потенциал на поставения филър.

Оформяне на брадичка – цена

При нас цените за моделиране на брадичка започват от 350 лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Оформяне на брадичка с филър в гр. София

Ако се интересувате от процедури по оформяне на брадичка заповядайте на безплатна естетична консултация с дерматолог в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Често задавани въпроси

Ботокс или филър в брадичката?

Зависи от търсения резултат. Поставянето на ботулинов токсин в брадичката води до релаксиране на m. mentalis, когато се изразява в леко издължаване на лицето, изглаждане на кожата в тази област (при бръчки тип “портокалова кора”), изглаждане на бръчката между долната устна и брадичката. С филъри може да се подобри проекцията на брадичката във фас и профил, като по този начин се постигнат оптимални лицеви пропорции.

Игла или канюла при оформяне на брадичката?

Използваната техника зависи най-вече от избора на инжектора. Много често се използва комбинация от двата метода за постигане на максимално естествени резултати.

Корекция на брадичката с филър или оперативно с имплант?

И двата варианта имат своите предимства и недостатъци. Оформянето на брадичка с филъри е безболезнено, бързо и не изисква възстановяване, а резултатите варират между 12 и 18 месеца. Оперативната ментопластика е хирургична процедура и като така е свързана с по-сериозна травма, период на възстановяване и по-висока цена, чието единствено предимство е перманентният ефект.

Оформяне на брадичка – мнения

Моделирането на брадичката несъмнено е една от любимите ми процедури, защото значително променя излъчването на човек. Между носа, устните и брадичката съществуват пропорции, които трябва да бъдат спазвани за хармонично излъчване. Няма две мнения, че всяка корекция в някоя от изброените зони изисква повторен анализ и оценка на лицевите пропорции.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

5/5 - (17 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: