Повърхностни бръчки

бръчки на челото

Повърхностни бръчки. Бръчки по лицето, шията и деколтето.

Повърхностни бръчки – те са едни от първите белези на фотоувреда и стареена на кожата. С времето в дермата намалява количеството на колаген, еластин и хиалуронова киселина. Кожата става по-суха, на места пигментира, губи своята еластичност и тургор. Тези процеси настъпват дори по-рано поради продължителното излагане на солариуми и интензивна слънчева светлина без адекватна слънцезащита. Тогава се появяват и първите бръчки.

Повърхностните бръчки се делят на две основни групи – динамични и статични. Първата група се наблюдават само при движение на мимическите мускули – такива са гневната бръчка, бръчките по челото, пачия крак и др. Тяхната корекция се състои в инжектирането на ботулинов токсин, който отслабва мускула и ограничава неговите съкращения, респективно формирането на бръчките. Постепенно динамичните бръчки се превръщат в статични, които са видими също и в състояние на покой. Те могат да се коригират чрез инжектиране на нисковискозни хиалуронови филъри в дермата. В определени зони тази процедура би могла да се комбинира с мезотерапия.

Кои повърхностни бръчки се запълват с филъри

  • статични бръчки, които са налице в състояние на покой или не се влияят от движението на мускулите
  • бръчки по шията
  • бръчки около устата и около очите
  • фини линии по кожата на лицето, шията и деколтето
повърхностни бръчки - времетраене
възстановяване след запълване на бръчки с филър
повърхностни бръчки - трайност
цена за запълване на бръчки

Как протича процедурата по запълване на повърхностни бръчки с филъри

Повърхностните бръчки са тези фини линии, които се дължат на нарушение качеството на кожата в най-горните и слоеве. Тяхното запълване се осъществява единствено с много меки, нисковискозни филъри с хиалуронова киселина. Зоната предварително се обезболява с лидокаин на крем. След това със серия от убождания с фина игла филърът се инжектира по хода на бръчка в малко количество, след което се прилага лек масаж. По този начин се запълва цялата зона на хлътването. След това се нанася епитализиращ крем и слънцезащита.

  • бръчки около устата

Възстановяване след попълване на повърхностни бръчки с филър

Процедурата е свързана с множество убождания, предимно в зони, които имат умерено до интензивно кръвообращение. Това крие риск от образуване на малки синини. В случай, че такива се появявят, те обикновено изчезват до няколко дни. След манипулацията може да мажете с хидратиращ или епитализиращ крем и да прилагате лек масаж в третираната зона.

Цена за запълване на повърхностни бръчки с филър

При нас цените за запълване на повърхностни бръчки с филъри започват от 300 лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

При корекцията на повърхностни бръчки е много важно да се определи техният тип – дали се касае за динамични, които се влияят от движението на мускулите, или пък те са статични. Тези от първия тип се третират с ботулинов токсин. Ако тези бръчки са налични и след приложението на ботокс, е уместно използването на много меки филъри, които се инжектират под кожата за изглаждане на наличните неравности. Най-фините линии се повлияват много добре от мезотерапии и скинбустери.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

4/5 - (2 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: