Оформяне на долната челюст и лицевия овал

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Долна челюст. Контуриране и оформяне на долната челюст.

Добре изразената и дефинирана долна челюст (jawline) е символ на увереност. Освен това ръба на долната челюст се явява граница между две различни анатомични зони – глава и шия, а ясното дефиниране на тази линия допринася за по-енергично излъчване.

Естетичните корекции в тази зона може да подчертаят както женствеността, така и мъжествеността на лицето. Докато феминизирането на мъже е доста трудно, то обратното е лесно постижимо, което налага интервенциите по долната челюст да се предшестват от правилна оценка на състоянието на цялото лице и шия. Основните разлики са в областта на брадичката и долночелюстния ъгъл. За женското лице е характерно по-остра брадичка и ъгъл около 120 градуса. По-този начин лицето визуално става по-елегантно и се издължава. Обратно, за при мъжете брадичката е по-груба и широка, а ъгъла – по-тъп, като в идеалния случай е между 90 и 100 градуса. Преди процедурата е необходимо да се направи оценка и на състоянието на подлежащите костни структури – долната зъбна редица и долночелюстната кост. Парадонтозата и остеорезорбцията водят до намаляване на костната плъстност и повърхност и налагат използването на по-голямо количество филъри.

За най-добри естетични резултати тази зона често се комбинира с филъри в областта на брадичката.

Кога е подходяща процедурата по оформяне на долна челюст

  • при загуба контура на долната челюст
  • при изоставане в развитието на мандибулата
  • за контуриране на лицевия овал
  • за дефиниране на долночелюстния ъгъл
  • за подчертаване на женствеността или мъжествеността
контур на долна челюст времетраене
контур на лице възстановяване
jawline филъри трайност
цена за филъри за долна челюст

Как протича процедурата по оформяне на долна челюст

За корекциите в долната трета на лицето може да се използват както филъри с хиалуронова киселина, така и колагеностимулатори. Първите са по-удачен избор за възстановяване и създаване на нов обем, а вторите – за стягане на кожата. И с двата продукта може да се постигне подобряване на контура на долната челюст и подчертаване на долночелюстния ъгъл. Най-често се използва канюла. Тази техника позволява през една единствена точка да се обходи цялата зона. Това спестява на пациента дискомфорт, потенциален риск от образуване на хематоми, а възстановителен период практически липсва. Входната точка се обезболява с крем или с инфилтративна анестезия. Работи се на различна дълбочина в зависимост от търсения резултат. Следва масаж в третираната област. Процедурата отнема около 30 минути, а продължителността на резултатите варира от 8 до 18 месеца.

Оформяне на долна челюст – преди и след

Оформяне на долна челюст
С Radiesse
Контуриране на долна челюст
С 2 мл. хиалуронова киселина

След процедурата

Кожата ще е зачервена, но това бързо ще отшуми. Рискът за образуване на хематоми е нисък, но се увеличава ако е имало прием на аспирин и други медикаменти, водещи до разреждане на кръвта, в предходната седмица. Възможно е да има лек оток и чувство за дискомфорт, които отшумяват за няколко дни. Не масажирайте зоната, освен ако Вашия лекар изрично не Ви е дал такива указания. Преустановете сауни, парни бани, солариуми и други топлинни процедури в областта на лицето в следващите няколко дни. Важно е да приемате много вода за по-изразителни и продължителни резултати.

Цена за моделиране на долна челюст с филъри

Тя зависи от вида на използвания продукт и от количеството. В нашата клиника цената на филърите за лице започва от 350 лв. Ако решите да използвате тъканни стимулатори като Radiesse, цената е 750 лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Кога не е подходяща процедурата

  • при наличие на локална инфекция в третираната зона
  • при бременност и кърмене
  • при злокачествени и някои автоимунни заболявания

Често задавани въпроси

Колко мл. филър е необходим за оформяне контура на лицето?

Много е индивидуално и различно при всеки пациент. Когато целим подчертаване са достатъчни 2 мл. При тежки случаи са необходими 3-4 филъра за подчертаване на долната челюст.

Какво е Texas Jawline?

Texas Jawline стана популярен термин през 2019г., с който се описват добре подчертаната долна челюст и ъгъл на мандибулата (тип Анджелина Джоли). Редно е да се отбележи, че тази процедура не е подходяща за всеки, защото би могла да маскулинизира лицето.

Как се постига стягане на лицевия контур?

Когато целим да постигнем стягане на кожата в областта на долната челюст е по-уместно използването на тъканни стимулатори като Radiesse. Те не създават излишен обем, а стимулират образуването на собствен колаген, който от своя страна води до изразителен лифтинг ефект.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

За корекцията на долна челюст е от изключително значение изборът на подходящ продукт. Филърите с хиалуронова киселина са по-подходящ продукт, когато има нужда от възстановяване на обем в тази област – най-често при пациенти с пародонтоза, загуба на кътни зъби или мъдреци. Когато търсеният ефект е стягане на кожата, без да се иска подчертаване и акцент върху самата мандибула, най-добре е да се използват тъканни стимулатори като Радиес.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

4.7/5 - (25 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: