Хиалурон в устните

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Хиалурон в устните. Поставяне на хиалуронова киселина в устните.

Поставянето на хиалурон в устните е може би най-желаната естетична процедура в световен мащаб, като се очаква тази тенденция да се запази и дори засили под действието на различни социални фактори. Процедурата се състои в 2 основни етапа, които може да са различно застъпени – контур на устни и/или увеличаване на техния обем. Както при всяка друга процедура, така и при инжектирането на хиалуронова киселина в устните, общуването е ключът към постигането на отлични резултати – отделяме достатъчно време, за да чуем и обсъдим Вашите желания и идеи.

Устните заемат централно място в долния лицев етаж. Те участват в изразяването на множество емоции – от щастие до тъга. Освен това са локализирани в една от най-мобилните области, което налага внимание при определяне на анатомичните особености и избора на продукт. Корекцията им не е независим процес – за най-хармонични резултати е необходимо да се вземат предвид големината и проекцията на брадичката и носа.

С времето устните губят от своята плътност, получават се напречни линии по тях, заличава се контурът, увеличава се разстоянието между носа и горната устна, устните ъгли се обръщат надолу. Всички тези проблеми може бързо и лесно да се коригират чрез поставяне на хиалурон в устните.

Кога е необходима корекция на устните

  • за увеличаване обема на устните
  • при контур на устни
  • за уголемяване на горна и/или долна устна
  • за корекция на пропорции между устните
  • за индиректна корекция на венечна усмивка
  • за хидратация на устните
хиалурон в устните - времетраене
възстановяване след филър в устните
хиалурон в устните - трайност
хиалурон в устните цена

Как протича поставянето на хиалурон в устните

Важна част заема естетичната консултация, по време на която лекарят се запознава с Вашите желания. Уголемяването на устни се състои основно от два етапа, които може да са застъпени в различна степен – контур и обем. Обезболяването се осъществява най-често с лидокаин на крем, който се нанася и престоява около 15 минути. Алтернативна опция е проводен дентален блок (т.нар. стоматологична упойка), която обаче се използва по-рядко. След това упойката се отстранява и започва същинската процедура, при която чрез тънки игли се инжектира част от материала по хода на устните. Следва масаж, чрез който се осигурява плавно и хомогенно разнасяне на филъра. Цялата процедура отнема около 30-40 минути.

Хиалурон в устните – преди и след

Хиалуронова киселина в устните
Уголемяване и контуриране на устни
Хиалурон в устните
Обем и контур на устни
Поставяне на хиалурон в устните
Поставяне на хиалурон в устните
Корекция с 1 мл. филър

Възстановяване след поставяне на хиалурон в устните

След поставяне на хиалурон в устните може да имате усещане за натъртено, което преминава за 1-2 дни и обезболяване не е необходимо. Не масажирайте устните, освен ако не сте получила изрични указания от Вашия лекар. Избягвайте пушенето и пиенето от сламка в рамките на деня, а солариумите за около седмица.

Оток след поставяне на хиалурон в устните

Устните са една от най-кръвоснабдените анатомични области и формирането на отоци е по-скоро правило, отколкото изключение. Отокът ще е най-изразителен на следващата сутрин. Той може да е асиметричен, да е по-изразен вляво или вдясно, на горната или долната устна. С всеки следващ ден ще намалява и ще изчезне напълно до няколко дни. Може да намалите отока ако внимателно планирате своята процедура. Няколко дни предварително не приемайте лекарства, разреждащи кръвта (напр. аспирин) или нестероидни противовъзпалителни средства. Приемането на Арника Монтана може да намали посттравматичния оток. Избягвайте поставянето на хиалуронова киселина в устните, ако сте неразположена.

Хиалурон в устните – цена

При нас цените за уголемяване на устни започват от 300 лв. и зависят от вида на използвания филър. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания. Менструалният цикъл, приемът на аспирин и НСПВС са относителни противопоказания, които не пречат процедурата да бъде извършена.

Поставяне на хиалурон в устните в гр. София

Имате въпроси? Заповядайте на безплатна естетична консултация в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Често задавани въпроси

Какво трябва да знам преди поставяне на хиалурон в устните за първи път?

Като всяко ново нещо, така и първата корекция на устни води до много неизвестни за пациента. Може да откриете отговор на всички Ваши въпроси относно инжектирането на хиалуронова киселина в устните за първи път на този адрес.

Какво количество хиалуронова киселина може да се постави наведнъж в устните?

Изборът на филър и количество, което да се инжектира, се основава на крайния естетичен резултат. В рамките на една и съща сесия не е препоръчително да се поставя повече от 1 мл.

Колко време издържа хиалуроновата киселина в устните?

Продължителността на ефекта зависи от много фактори. Най-важните от тях са използваният продукт, начина на живот на пациента, индивидуалният метаболизъм. Най-общо казано трайността в тялото е между 6 и 10 месеца, а в контура – около година.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Почти всеки ден имам процедура, свързана с корекция на устните. Според мен основна част от манипулацията е задълбочената естетична консултация – възможността да се запозная с желанията на моите пациенти, да изберем заедно най-подходящия за тях продукт и да ги превърна в реалност.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

4.6/5 - (63 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: