Инжектиране на хиалурон в устните

бръчки на челото

Устни. Филъри за устни. Поставяне на хиалуронова киселина в устните.

Поставянето на хиалурон в устните е може би най-желаната естетична процедура в световен мащаб, като се очаква тази тенденция да се запази и дори засили под действието на различни социални фактори. Процедурата се състои в 2 основни етапа, които може да са различно застъпени – контуриране на устните и / или увеличаване на техния обем. Както при всяка друга процедура, така и при инжектирането на хиалуронова киселина в устните, общуването е ключът към постигането на отлични резултати – отделяме достатъчно време, за да чуем и обсъдим Вашите желания и идеи.

Устните заемат централно място в долния лицев етаж. Те участват в изразяването на множество емоции – от щастие до тъга. Освен това са локализирани в една от най-мобилните области, което налага внимание при определяне на анатомичните особености и избора на продукт. Корекцията им не е независим процес – за най-хармонични резултати е необходимо да се вземат предвид големината и проекцията на брадичката и носа.

С времето устните губят от своята плътност, получават се напречни линии по тях, заличава се контурът, увеличава се разстоянието между носа и горната устна, устните ъгли се обръщат надолу. Всички тези проблеми може бързо и лесно да се коригират чрез поставяне на хиалурон в устните.

Кога е необходимо поставяне на хиалурон в устните

 • за увеличаване обема на устните
 • при контуриране на устни
 • за уголемяване на горна и/или долна устна
 • за корекция на пропорции между устните
 • за индиректна корекция на венечна усмивка
 • за хидратация на устните
хиалурон в устните - времетраене
възстановяване след филър в устните
хиалурон в устните - трайност
хиалурон в устните цена

Как протича оформянето на устни с хиалуронова киселина

Важна част заема естетичната консултация, по време на която лекарят се запознава с Вашите желания. Уголемяването на устни се състои основно от два етапа, които може да са застъпени в различна степен – контуриране и обем. Обезболяването се осъществява най-често с лидокаин на крем, който се нанася и престоява около 15 минути. Алтернативна опция е проводен дентален блок (т.нар. стоматологична упойка), която обаче се използва по-рядко. След това упойката се отстранява и започва същинската процедура, при която чрез тънки игли се инжектира част от материала по хода на устните. Следва масаж, чрез който се осигурява плавно и хомогенно разнасяне на филъра. Цялата процедура отнема около 30-40 минути.

 • Хиалурон в устните
 • Хиалуронова киселина в устните
 • Поставяне на хиалурон в устните.
 • Контуриране на устни с хиалуронова киселина.
 • Уголемяване на устните.
 • Увеличаване обема на устните.

Възстановяване след поставяне на хиалурон в устните

След поставяне на хиалурон в устните може да имате усещане за натъртено, което преминава за 1-2 дни и обезболяване не е необходимо. Не масажирайте устните, освен ако не сте получила изрични указания от Вашия лекар. Избягвайте пушенето и пиенето от сламка в рамките на деня, а солариумите за около седмица.

Оток след поставяне на хиалурон в устните

Устните са една от най-кръвоснабдените анатомични области и формирането на отоци е по-скоро правило, отколкото изключение. Отокът ще е най-изразителен на следващата сутрин. Той може да е асиметричен, да е по-изразен вляво или вдясно, на горната или долната устна. С всеки следващ ден ще намалява и ще изчезне напълно до няколко дни.

Цена за поставяне на хиалурон в устните

При нас цените за уголемяване на устни започват от 300 лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Къде се намираме в гр. София

Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Почти всеки ден имам процедура, свързана с корекция на устните. Според мен основна част от манипулацията е задълбочената естетична консултация – възможността да се запозная с желанията на моите пациенти, да изберем заедно най-подходящия за тях продукт и да ги превърна в реалност.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

%d bloggers like this: