Марионетни бръчки

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Марионетни бръчки. Премахване на марионетни линии с хиалуронова киселина.

Марионетни бръчки са линиите, които започват от устните ъгли и продължават надолу към ръба на долната челюст, придавайки тъжен и уморен вид. Стават по-изразени след 40-тата годишнина и често са асоциирани с дълбоки назолабиални бръчки, което налага едновременната им корекция. При хора с генетична предиспозиция е възможно да се наблюдават белези на образуването им през 30-те, а при някои дори и в края на 20-те. Продължително излагане на слънце без подходяща защита и рязко смъкване на телесна маса също са причини, които могат да доведат до прогресия на проблема.

Причината за формирането им се дължи на преразпределение на мастните депа и отслабване на лигаментарния апарат на средния и долния лицев етаж от една страна, както и на хиперактивност на m. depressor anguli oris.

Подходът при премахване на марионетни бръчки е комплексен – той включва възстановяване на загубените обеми, укрепване на лигаментарния апарат на лицето, а при по-изразени случаи и редуциране на мускулната активност на хиперактивния мускул. В зависимост от случая, това може да се осъществи с помощта на хиалуронови филъри или тъканни стимулатори, като Радиес (Radiesse®). По-добри и продължителни резултати се наблюдават при комбинирането им с процедури, подобряващи качеството на кожата, като мезотерапии с хиалуронова киселина или химичен пилинг.

Кога е подходяща корекцията на марионетни линии

  • при наличие на изразени марионетни бръчки
  • при спадане на устните ъгли
  • при наличие на хлътвания от двете страни на брадичката
  • за подобряване контура на долната челюст
марионетни линии продължителност
възстановяване след запълване на гънки
колко издържат филърите в тази област
премахване на марионетни бръчки цена

Как протича процедурата по премахване на марионетни бръчки

Инжектирането на хиалуроновата киселина най-често се осъществява с помощта на канюла. Процедурата не е болезнена, при необходимост може да се използва лидокаин под формата на крем, който се нанася на кожата за 10-15 минути. Образуването на синини и хематоми е малко вероятно. Материалът се разпределя плавно по хода на самата гънка. Следва интензивен масаж. Процедурата отнема около 20-30 минути, а ефектът е с продължителност около 8-12 месеца.

Премахване на марионетни бръчки – преди и след

Марионетни бръчки
Марионетни бръчки – корекция с 2мл. хиалуронова киселина
Запълване на марионетни бръчки с хиалуронова  киселина
Запълване на марионетни линии с хиалуронова киселина

След процедурата

Използването на канюла прави тази процедура изключително щадяща. Рисковете от образуване на синини и хематоми са сведени до минимум. Може да има лек оток, съпроводен с усещане за дискомфорт, който изчезва за няколко дни. Не масажирайте зоната, освен ако Вашия лекар изрично не Ви е дал други инструкции. Преустановете посещението на сауни, парни бани и солариуми в следващите няколко дни. Пиенето на достатъчно вода ще увеличи ефекта и неговата продължителност.

Премахване на марионетни бръчки – цена

При нас цените за запълване на марионетни линии започват от 350 лв. За актуални цени и действащи отстъпки на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Премахване на марионетни бръчки в София

Имате въпроси? Заповядайте на безплатна естетична консултация в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Кога не е подходяща процедурата

  • при наличие на локална инфекция в третираната зона
  • при бременност и кърмене
  • при злокачествени и някои автоимунни заболявания

Често задавани въпроси

Игла или канюла за премахване на марионетни линии?

В нашата клиника предпочитаме използването на канюли, заради липсата на болка, синини и възстановителен процес след процедурата.

Съществуват ли ефективни упражнения за премахване на марионетни бръчки?

За съжаление нито упражненията, нито козметиката са в състояние самостоятелно да подобрят състоянието на кожата в тази област.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

В естетичната медицина много популярна е максимата, че най-доброто решение на даден проблем е превенцията. Това важи с пълна сила за марионетните бръчки. Избягвайте рязко сваляне на килограми, защото това води до загуба на обеми от средната част на лицето и формиране на тези отвесни гънки над и под устата. Колкото по-рано посетите естетичен дерматолог за запълване на тези бръчки, толкова по-малко количество хиалуронова киселина ще е необходимо.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

4.5/5 - (16 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: