Средна част на лицето

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Средна част на лицето. Възстановяване на обема и укрепване.

Средна част на лицето – в частност става въпрос за участъка, разположен под слъзната падина и между носа и скулата. С напредване на възрастта настъпва загуба на обем в дълбоките мастни депа. Този процес е най-ярко изразен в областта на средния лицев етаж. Тази загуба е особено видна при активни спортисти и при рязко сваляне на тегло.

Загубата на обеми в средния лицев етаж има отличителни естетични последици, някои от които са по-видими при фронтален изглед, а други – в профил и полупрофил. Първите симптоми са свързани със задълбочаване на назолабиалните гънки, които стават по-отличителни. Лицето придобива по-уморен и болнав вид. При изглед в полупрофил се вижда рязка граница между скулата и средната част на лицето.

Възстановяването на загубения обем в средната част на лицето безспорно е една от най-благодатните процедури, защото позволява чрез инжектирането на материал в една анатомична област да се повлияе върху няколко съседни такива.

Кога е необходимо поставянето на филъри в средната част на лицето

  • при активни спортисти и рязка загуба на тегло
  • при загуба на обем в областта
  • при изразителни назолабиални и марионетни линии
  • при нарушаване на долночелюстния контур
  • за корекция на белези на умора
  • за корекция на тъмни кръгове и хлътвания под очите
колко време отнема поставянето на филъри в средната част
възстановяване след филър
трайност на филърите
цена за поставяне на филъри в средната част

Как протича процедурата по възстановяване на обем в средната част на лицето

Кожата се почиства. Манипулацията не е болезнена и обикновено не налага анестезия, но при необходимост може да се използва лидокаин на крем или инфилтративна упойка. С помощта на тънка игла или на канюла материалът се въвежда през кожата. Усеща се леко разпъване от навлизащия продукт. Следва лек масаж, който осигурява равномерното разпределяне на филъра. Процедурата отнема около 20-30 минути, а ефектът е с продължителност около 8-12 месеца.

Средна част на лицето – преди и след

тъмни кръгове под очите
1мл филър с хиалуронова киселина за средната част на лицето
С 1мл хиалуронов филър

След процедурата

При използването на канюла образуването на синини и хематоми е рядкост. Може да има лек оток, който ще отшуми до 2-3 дни. Обезболяване не е необходимо. Може да напипвате филъра в рамките на седмица. Не масажирайте третираната зона, освен ако изрично не сте получили такива указания. Преустановете посещенията на солариуми, сауни, парни бани в следващите няколко дни. Важно е да пиете повече вода – около 1.5-2л., за да се разгърне пълния потенциал на поставения филър.

Цена за възстановяване на обем в средната част на лицето

При нас цените започват от 350 лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

  • при наличие на локална инфекция в третираната зона
  • при бременност и кърмене
  • при злокачествени и някои автоимунни заболявания

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Възстановяването на обема в средната част на лицето е една от любимите ми процедури. Тя позволява чрез манипулация в една област да въздействаме положително върху цялото лице, като постигаме естествени резултати.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

5/5 - (3 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: