Назолабиални бръчки

бръчки на челото

Назолабиални бръчки. Изглаждане на назолабиални гънки с хиалуронова киселина.

Назолабиални бръчки се наричат тези линии, които започват от крилата на носа и се продължават надолу към устните ъгли. Наричат се още линии на смеха. Те се задълбочават с възрастта и придават на лицето уморено излъчване. Много често са причината за първото посещение в кабинета на дерматолога.

Редно е да се отбележи, че в по-голямата част от случаите задълбочаването на назолабиалните бръчки е следствие, а не първопричина. Много хора забелязват тяхната прогресия след рязка загуба на телесена маса. Формират се най-често при редукция на мастните депа и отпускане на лигаментарния апарат в средния лицев етаж, следователно в тези случаи тяхната корекция се осъществява чрез възстановяването на тези изгубени обеми. Едва след това, ако е необходимо, е уместно да се инжектира продукт в самата гънка. Укрепването на средната част на лицето е от ключово значение и е една от най-благодатните корекции, защото води до значително подобрение в областта на долната челюст, назолабиалните и марионетните линии.

По-рядко назолабиалните линии са изразени генетично, по наследство и са видими още от ранна детска възраст. Същото важи и при хора със силно изразена мимика – тогава те са известни като “линии на смеха”. В тези случаи е показано инжектирането на продукт директно в назолабиалните гънки.

Кога е необходимо попълването на назолабиалните бръчки с хиалуронова киселина

  • при умерено и силно изразени назолабиални линии
назолабиални бръчки колко време отнема процедурата
възстановяване след филъри
трайност на филърите
цена за попълване на назолабиални бръчки

Как протича процедурата по запълване на назолабиални бръчки

Както вече бе споменато, към директно инжектиране на филър в назолабиалните линии се прибягва едва ако няма загуба на обем в средната част на лицето. Зоната предварително се обезболява с лидокаин на крем или инфилтративно. През малък отвор се въвежда канюла и се запълва с филър поетапно от върха към основата. Процедурата е безболезнена, усеща се само движението на канюлата и навлизането на филъра в тъканите. След това се прилага умерен масаж. Процедурата отнема около 20-30 минути, а ефектът е с продължителност около 8-12 месеца.

  • Корекция на назолабиални бръчки
  • Незолабиални бръчки

След процедурата

При използването на канюла образуването на синини и хематоми е рядкост. Може да има лек оток, който ще отшуми до 2-3 дни. Обезболяване не е необходимо. Може да напипвате филъра в рамките на седмица. Не масажирайте третираната зона, освен ако изрично не сте получили такива указания. Преустановете посещенията на солариуми, сауни, парни бани в следващите няколко дни. Важно е да пиете повече вода – около 1.5-2л., за да се разгърне пълния потенциал на поставения филър.

Цена за корекция на назолабиални бръчки

При нас цените за запълване на назолабиални линии започват от 350 лв. За актуални цени и действащи отстъпки на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Кога не е подходяща процедурата

  • при наличие на локална инфекция в третираната зона
  • при бременност и кърмене
  • при злокачествени и някои автоимунни заболявания

Често задавани въпроси

Поставя ли се филър директно в назолабиалните линии?

Назолабиалните гънки не са първопричина, а следствие. Както е описано по-горе за тяхната корекция е необходимо преди всичко да се възстанови обемът в средната част на лицето. Директно попълване на самите бръчки е възможно след това за постигане на максимална ефективност.

Има ли крем за премахване на назолабиални бръчки?

За съжаление нито една козметика не е в състояние да изглади назолабиалните линии.

Има ли забрана за пушене след поставяне на филър?

Единствено след уголемяване на устни е препоръчително да избягвате пушене в следващите няколко часа.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Запълването на назолабиалните бръчки е една от най-желаните естетични процедури. Аз лично наблюдавам най-добри резултати при използването на филъри с хиалуронова киселина. И ако в миналото това бе постигано чрез директното инжектиране в самите гънки, сега, с увеличаване на нашите познания по отношение на стареенето и анатомията на лицето, предпочитан метод е възстановяването на обема в средния лицев етаж. Предпочитам да действам на етапи, като оставям между отделните процедури време от няколко седмици, в които поставеният филър свързва вода и раздува. Така можем да използваме пълния му капацитет и често успявам да спестя 1 мл., който да бъде използван по друго направление.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

5/5 - (13 гласа)
%d bloggers like this: