Назолабиални бръчки

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Назолабиални бръчки. Попълване на назолабиални гънки с филъри

Назолабиални бръчки се наричат тези линии, които започват от крилата на носа и се продължават надолу към устните ъгли. Наричат се още линии на смеха. Те се задълбочават с възрастта и придават на лицето уморено излъчване. Много често са причината за първото посещение в кабинета на дерматолога.

Редно е да се отбележи, че в по-голямата част от случаите задълбочаването на назолабиалните бръчки е следствие, а не първопричина. Много хора забелязват тяхната прогресия след рязка загуба на телесена маса. Формират се най-често при редукция на мастните депа и отпускане на лигаментарния апарат в средния лицев етаж, следователно в тези случаи тяхната корекция се осъществява чрез възстановяването на тези изгубени обеми. Едва след това, ако е необходимо, е уместно да се инжектира продукт в самата гънка. Укрепването на средната част на лицето е от ключово значение и е една от най-благодатните корекции, защото води до значително подобрение в областта на долната челюст, назолабиалните и марионетните линии.

По-рядко назолабиалните гънки са изразени генетично, по наследство и са видими още от ранна детска възраст. Същото важи и при хора със силно изразена мимика – тогава те са известни като “линии на смеха”. В тези случаи е показано инжектирането на продукт директно в назолабиалните гънки.

Кога е необходимо попълването на назолабиалните бръчки с хиалуронова киселина

  • при умерено и силно изразени назолабиални линии
назолабиални бръчки колко време отнема процедурата
възстановяване след филър за назолабиални гънки
трайност на филърите
назолабиални бръчки - цена

Как протича процедурата по запълване на назолабиални гънки

Както вече бе споменато, към директно инжектиране на филър в назолабиалните гънки се прибягва едва ако няма загуба на обем в средната част на лицето. Зоната предварително се обезболява с лидокаин на крем или инфилтративно. През малък отвор се въвежда канюла и се запълва с филър поетапно от върха към основата. Процедурата е безболезнена, усеща се само движението на канюлата и навлизането на филъра в тъканите. След това се прилага умерен масаж. Процедурата отнема около 20-30 минути, а ефектът е с продължителност около 8-12 месеца.

Корекция на назолабиални бръчки – преди и след

Запълване на назолабиални бръчки
Корекция на назолабиални бръчки с 1 мл. хиалуронова киселина.
Незолабиални бръчки
Корекция на средна част на лицето с 2мл. филър

След премахване на назолабиални бръчки с филър

При използването на канюла образуването на синини и хематоми е рядкост. Може да има лек оток, който ще отшуми до 2-3 дни. Обезболяване не е необходимо. Може да напипвате филъра в рамките на седмица. Не масажирайте третираната зона, освен ако изрично не сте получили такива указания. Преустановете посещенията на солариуми, сауни, парни бани в следващите няколко дни. Важно е да пиете повече вода – около 1.5-2л., за да се разгърне пълния потенциал на поставения филър.

Цена за запълване на назолабиални бръчки

При нас цените за запълване на назолабиални линии започват от 350 лв. За актуални цени и действащи отстъпки на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Кога не е подходяща процедурата

  • при наличие на локална инфекция в третираната зона
  • при бременност и кърмене
  • при злокачествени и някои автоимунни заболявания

Попълване на назолабиални гънки в гр. София

Имате въпроси? Заповядайте на безплатна естетична консултация в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Често задавани въпроси

Поставя ли се филър директно в назолабиалните линии?

Назолабиалните гънки не са първопричина, а следствие. Както е описано по-горе за тяхната корекция е необходимо преди всичко да се възстанови обемът в средната част на лицето. Директно попълване на самите бръчки е възможно след това за постигане на максимална ефективност.

Има ли крем за премахване на назолабиални бръчки?

За съжаление нито една козметика не е в състояние да изглади назолабиалните линии.

Има ли забрана за пушене след поставяне на филър?

Единствено след уголемяване на устни е препоръчително да избягвате пушене в следващите няколко часа.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

По мое мнение запълването на назолабиалните бръчки е една от най-желаните естетични процедури. Аз лично наблюдавам най-добри резултати при използването на филъри с хиалуронова киселина. И ако в миналото това бе постигано чрез директното инжектиране в самите гънки, сега, с увеличаване на нашите познания по отношение на стареенето и анатомията на лицето, предпочитан метод е възстановяването на обема в средния лицев етаж. Предпочитам да действам на етапи, като оставям между отделните процедури време от няколко седмици, в които поставеният филър свързва вода и раздува. Така можем да използваме пълния му капацитет и често успявам да спестя 1 мл., който да бъде използван по друго направление.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

4.7/5 - (28 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: