Неоперативна ринопластика

бръчки на челото

Неоперативна ринопластика. Корекция на носа без операция.

Ринопластика – представлява корекция на носа, при която се променят неговата големина, форма и ъглите, които сключва със съседните анатомични области. Може да се извърши по хирургичен и нехирургичен път. Неоперативна ринопластика е тази, която се извършва с помощта на хиалуронови филъри и ботулинов токсин. Оперативната корекция на носа е травматична процедура, особено когато се налага фрактура на носната кост. Свързана е със значителен дискомфорт и има относително дълъг възстановителен период, което обезкуражава много от пациентите.

С навлизането на хиалуроновите филъри в естетичната практика започва ерата на неоперативната ринопластика. Става възможна корекцията на вродени и травматични дефекти на носа, промяна на фронто-назалния и назо-лабиалния ъгли, повдигане върха на носа. Процедурата отнема около 20 минути, безболезнена е и няма възстановителен период. С тази техника не може да се коригират функционални нарушения на дишането.

Ботулиновият токсин също намира приложение в тази област. Използва се за повдигане върха на носа и стесняване на ноздрите.

Ключово за успешното провеждане на процедурата са дълбоките познания по анатомия и физиология в тази област, както и правилната оценка на състоянието на пациента. Носът има форма на тристенна пирамида и заема централно място в средния лицев етаж. Той се характеризира с някои индивидуални и расови особености, които следва да бъдат взети под внимание.

В кои случаи е уместно извършването на неоперативна ринопластика

 • изправяне на гърбица на носа
 • повдигане върха на носа
 • коригиране на ъгъла между носа и челото и между носа и горната устна
 • при вродени и придобити травми
 • пациенти, отказващи операция
 • пациенти, при които няма функционално нарушение на дишането
колко време отнема неоперативната корекция на носа
възстановяване след ринопластика
трайност на неоперативна ринопластика
неоперативна ринопластика цена

Неоперативна ринопластика – преди и след

Неоперативна ринопластика с 0.5мл хиалуронова киселина.
Неоперативна ринопластика с 0.5мл хиалуронов филър
Корекция на нос с филъри
Неоперативна корекция на носа

След неоперативна корекция на носа

В тази област рядко се образуват синини и хематоми. Може да има лек оток, който ще отшуми за няколко дни, както и усещане за натъртено. Характерно е да усещате зоната лека натъртена. Обезболяване не е необходимо. Ако усетите пулсираща болка, силно главоболие или размазано виждане се свържете с Вашия лекар. Не масажирайте третираната зона, освен ако изрично не сте получили такива указания. Преустановете посещенията на солариуми, сауни, парни бани в следващите няколко дни. Важно е да пиете повече вода – около 1.5-2л., за да се разгърне пълния потенциал на поставения филър.

Цена

При нас цените за неоперативна корекция на носа с филъри започват от 350 лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

 • при бременност и кърмене
 • при злокачествени и някои автоимунни заболявания
 • инфекция в третираната зона
 • предшестваща операция на носа
 • функционално нарушение на дишането

Често задавани въпроси

Всеки нос ли е подходящ за неоперативна ринопластика?

Не. Задоволителни резултати се наблюдават в строго определени случаи. Затова е необходимо провеждането на предварителна консултация.

Възстановяване след корекция на нос с филъри?

За разлика от оперативната корекция, в този случай оток и посиняване не се наблюдават или са изключително дискретни.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Неопративната ринопластика е много популярна процедура, поради своята ефективност, безболезненост и бърз възстановителен период. Както при всяка друга естетична намеса, така и тук предварителната консултация е много важна. Не всеки нос е подходящ за неоперативна намеса, а е необходимо да отговаря на изброените по-горе условия.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

Оценете страницата
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: