Филър под очите

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Премахване на тъмни кръгове под очите с филър

Филър под очите се поставя за премахване на торбички и освежаване на околоочния контур. Тази зона се означава като слъзна падина (долина на сълзите) и нейната корекция изисква задълбочени познания по анатомия на лицето. Предразполагащите фактори за формиране на тъмни кръгове под очите са много и комплексни – системното недоспиване, дехидратация, някои хронични заболявания, генетична предиспозиция и др. Когато дори продължителната почивка, спорт, правилно и рационално хранене не са в състояние да възстановяват блясъка на околоочната зона е необходимо да се вземат по-сериозни мерки и да се прибегне към поставяне на филър под очите.

Слъзната падина е локализирана между долния клепач и бузата и е една от най-често третираните анатомични области. Формирането и се дължи най-често на атрофия на подкожните мастни депа в тази зона и клинично се проявява като хлътване, придаващо изморен вид. Кожата в този участък е много специфична и изисква системни грижи.

Много често възстановяването на изгубения обем в средния лицев етаж води до подобрение в състоянието на слъзната падина. Чрез подходяща мезотерапия може да се подобри тургора и качеството на кожата в тази зона. Ето защо обикновено се налага комплексен подход при третирането на “уморените очи”. Дневният и нощният околоочен крем са неизменна част от поддържащата козметика.

Кога е необходимо да се постави филър под очите

  • при загуба на обем в зоната под очите
  • при уморен вид
  • при наличие на тъмни кръгове под очите
  • при хлътване в областта под очите
Колко време отнема корекцията на слъзна падина
възстановяван след запълване на хлътвания под очите
хлъвания под очите - трайност
филър под очите цена

Как протича процедурата за премахване на тъмни кръгове под очите с филър

Кожата се почиства и се разчертава с дерматологичен молив. По-често използваната техника е с канюла. Последната представлява тънка игла, но с тъп връх, която не може да травмира тъканите и не предизвиква болка. Канюлата се въвежда под кожата през малък отвор и постепенно доставя материал, който запълва хлътването. Усеща се единствено нейното движение и леко разпъване на кожата от навлизащия филър. След това се прилага лек масаж. Процедурата отнема около 20-30 минути, а ефектът е с продължителност около 4-10 месеца.

Филър под очите – преди и след

Поставяне на филър под очите
Поставяне на филър под очите
тъмни кръгове под очите
Моделиране с 1мл. хиалуронова киселина

След процедурата

При използването на канюла образуването на синини и хематоми е рядкост. Корекциите в тази област понякога са съпроводени с по-продължителен оток. Той е най-изразителен сутрин след ставане от сън. Може да ускорите резорбирането на отока като всяка сутрин извършите 3-4 ръчни масажни движения. За целта нанесете малко хидратиращ крем в околоочната зона и извършете движение с показалеца и лек натиск в посока от вътрешния очен ъгъл към външния. Обезболяване не е необходимо. Преустановете посещенията на солариуми, сауни, парни бани в следващите няколко дни.

Филър под очите – цена

При нас цените за корекция на слъзна падина и премахване на тъмни кръгове под очите започват от 450лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Поставяне на филър под очите в гр. София

Имате въпроси? Заповядайте на безплатна естетична консултация в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Противопоказания

  • при наличие на локална инфекция в третираната зона
  • при бременност и кърмене
  • при злокачествени и някои автоимунни заболявания

Често задавани въпроси

Възможно ли е образуването на торбички след поставяне на филър под очите?

Да. Такъв страничен ефект се наблюдава при използване на неподходящ продукт или при неправилна техника на поставяне. Затова за тази зона се доверявайте само на инжектори с опит.

Може ли да се комбинират филър и мезотерапия?

Един от недостатъците на филърите за корекция на слъзен канал е тяхната относителна ниска трайност. По-голяма продължителност може да се наблюдава при комбинирането с мезотерапия за очи.

Боли ли поставянето на филъри под очите?

Въпреки, че изглежда доста страшно, тази зона е слабо инервирана и е абсолютно безболезнена.

Филър под очите – мнения

Работя много на компютър и това доведе до образуване на торбички. Опитах различни методи за премахването им, но по мое мнение ефектът не беше задоволителен. Тогава опитах с филъри под очите и останах много доволна.

Таня, 47г., гр. София

От малка имам проблем с околоочния ми контур. Очите ми придават уморен вид. Прочетох много мнения за различни процедури и накрая реших да си поставя филър под очите. Няколко дни оток и резултатите бяха зашеметяващи. Благодаря!

Весела, 44г., гр. Перник

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Голяма част от моите пациенти идват при мен с проблеми като хлътване и наличие на тъмни кръгове под очите. Корекциите в тази област са по-специфични, поради няколко причини. Първо анатомията в тази област е по-комплицирана и изисква задълбочени познания. Освен това причините са комплексни – загуба на обем в средната част на лицето, преразпределение на мастните депа, наличие на пигментация. И не на последно място – използваният филър. Много малко филъри на пазара са подходящи и безопасни за такъв тип корекция. Използването на грешна техника или филър крие риск от формиране на торбички и задълбочаване на проблема.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

4.6/5 - (22 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: