Торбички под очите

бръчки на челото

Слъзна падина. Запълване на слъзната падина и премахване на торбички под очите.

Торбички под очите. Тъмни кръгове. Уморени очи. Един от първите признаци на хронично умора. Предразполагащите фактори за формиране на тъмни кръгове под очите са много и комплексни – системното недоспиване, дехидратация, някои хронични заболявания, генетична предиспозиция и др. Когато дори продължителната почивка, спорт, правилно и рационално хранене не са в състояние да възстановяват блясъка на околоочната зона е необходимо да се вземат по-сериозни мерки.

Слъзната падина е локализирана между долния клепач и бузата и е една от най-често третираните анатомични области. Формирането и се дължи най-често на атрофия на подкожните мастни депа в тази зона и клинично се проявява като хлътване, придаващо изморен вид. Кожата в този участък е много специфична и изисква системни грижи.

Много често възстановяването на изгубения обем в средния лицев етаж води до подобрение в състоянието на слъзната падина. Чрез подходяща мезотерапия може да се подобри тургора и качеството на кожата в тази зона. Ето защо обикновено се налага комплексен подход при третирането на “уморените очи”. Дневният и нощният околоочен крем са неизменна част от поддържащата козметика.

Кога е необходимо да се прибегне към корекция на слъзна падина

  • при загуба на обем в зоната под очите
  • при уморен вид
  • при наличие на тъмни кръгове под очите
  • при хлътване в областта под очите
Колко време отнема корекцията на слъзна падина
възстановяван след запълване на хлътвания под очите
хлъвания под очите - трайност
цена за корекция на хлътвания под очите

Как протича процедурата за запълване на торбички под очите

Кожата се почиства и се разчертава с дерматологичен молив. По-често използваната техника е с канюла. Последната представлява тънка игла, но с тъп връх, която не може да травмира тъканите и не предизвиква болка. Канюлата се въвежда под кожата през малък отвор и постепенно доставя материал, който запълва хлътването. Усеща се единствено нейното движение и леко разпъване на кожата от навлизащия филър. След това се прилага лек масаж. Процедурата отнема около 20-30 минути, а ефектът е с продължителност около 4-10 месеца.

  • торбички под очите
  • тъмни кръгове под очите

След процедурата

При използването на канюла образуването на синини и хематоми е рядкост. Корекциите в тази област понякога са съпроводени с по-продължителен оток. Той е най-изразителен сутрин след ставане от сън. Може да ускорите резорбирането на отока като всяка сутрин извършите 3-4 ръчни масажни движения. За целта нанесете малко хидратиращ крем в околоочната зона и извършете движение с показалеца и лек натиск в посока от вътрешния очен ъгъл към външния. Обезболяване не е необходимо. Преустановете посещенията на солариуми, сауни, парни бани в следващите няколко дни.

Цена за запълване на хлътвания под очите

При нас цените за корекция на слъзна падина започват от 450лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

  • при наличие на локална инфекция в третираната зона
  • при бременност и кърмене
  • при злокачествени и някои автоимунни заболявания

Често задавани въпроси

Възможно ли е образуването на торбички след поставяне на филър под очите?

Да. Такъв страничен ефект се наблюдава при използване на неподходящ продукт или при неправилна техника на поставяне. Затова за тази зона се доверявайте само на инжектори с опит.

Може ли да се комбинират филър и мезотерапия?

Един от недостатъците на филърите за корекция на слъзен канал е тяхната относителна ниска трайност. Поголяма продължителност може да се наблюдава при комбинирането с мезотерапия за очи.

Боли ли поставянето на филъри под очите?

Въпреки, че изглежда доста страшно, тази зона е слабо инервирана и е абсолютно безболезнена.

Мнение на д-р Ставров, естетичен дерматолог в гр. София

Голяма част от моите пациенти идват при мен с проблеми като хлътване и наличие на тъмни кръгове под очите. Корекциите в тази област са по-специфични, поради няколко причини. Първо анатомията в тази област е по-комплицирана и изисква задълбочени познания. Освен това причините са комплексни – загуба на обем в средната част на лицето, преразпределение на мастните депа, наличие на пигментация. И не на последно място – използваният филър. Много малко филъри на пазара са подходящи и безопасни за такъв тип корекция. Използването на грешна техника или филър крие риск от формиране на торбички и задълбочаване на проблема.

д-р Константин Ставров, съсобственик на клиника Dr. Stavrov Aesthetics в гр. София

Свързани статии

5/5 - (10 гласа)
%d bloggers like this: