Слепоочие

бръчки на челото

Слепоочие. Запълване на хлътнатини в областта на слепоочието.

Слепоочие – това е може би най-неглижираната част от човешкото лице. Вероятно причината за това е, че дамите, които са основен контингент на този тип корекции, не забелязват темпоралната атрофия, защото тази зона е частично или напълно покрита от коса.

В идеалния случай темпоралната област трябва да е леко конвексна (издадена над нивото на съседната й отгоре област – челото). С напредване на възрастта двете зони застават на едно ниво, а впоследствие слепоочието хлътва, поради атрофия на подлежащите мастни депа.

Понякога атрофичната темпорална зона е наследствен белег и е налице дори от детска възраст. В други случаи тя се дължи на рязка редукция на теглото. Тогава е съчетана със загуба на обем в средния лицев етаж, което води до формиране на назолабиалните гънки.

Кога се налага поставяне на филър в областта на слепоочията

  • хлътване в слепоочната зона
  • за повдигане на веждата и горния клепач
колко време отнема запълване на хлътнало слепоочие
възстановяване след запълване на слепоочна ямка
запълване на слепоочие с филър - трайност
цена за запълване на слепоочие с филър

Как протича процедурата по запълване на хлътнало слепоочие

Третирането на този участък може да се осъществи с канюла или с игла, като и двете техники имат своите позитиви и показания. Вторият вариант е по-често използваният. Лекарят начертава точките на убождане, като се съобразява с определени анатомични ориентири. Обезболяване не е необходимо. След това иглата се въвежда перпендикулярно през кожата в областта на мастните депа, където се въвежда хиалуроновата киселина. Усеща се лек дискомфорт от разпъването, което се провокира от навлизащия продукт. Следва енергичен масаж на зоната. Процедурата отнема около 20-30 минути, а трайността и между 8 и 12 месеца.

Цена

При нас цените за запълване на хлътнали слепоочия с хиалуронови филъри започват от 350 лв. За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Свързани статии

Оценете страницата
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: