Хайфу (HIFU)

бръчки на челото

Хайфу (HIFU). Нехирургичен ултразвуков лифтинг с апарата Doublo-s

хайфу

Хайфу (HIFU, Highly Intensive Focused Ultrasound) е позната технология, която намира ново приложение в областта на естетичната медицина. Фокусираният ултразвук от десетилетие се използва в медицината за лечение на неопластични образувания и едва от няколко години за стягане и лифтиране на кожата в областта на лицето и шията. Въпреки това процедурата бързо се превръща в любима на редица пациенти поради своята ефективност, неинвазивност, безопасност и постигнатите дълготрайни резултати. Хайфу представлява значително по-евтина и безболезнена алтернатива на хирургичния фейслифтинг, която няма възстановителен период и не изисква съобразяване със сезона и слънцеизлагането. Ние използваме доказания апарат за ултразвуков лифтинг Doublo-S, който е дело на един от водещите производители на медицинска апаратура Hironic.

Какъв е принципът не действие на фокусираният ултразвук

Човешкото ухо е в състояние да възприема акустични вибрации с честота между 16 и 20 000 Hz. Като ултразвук (УЗ) се определят тези вълни, чиято честота надвишава горната граница на човешкото възприятие, т.е. те не се отличават от вълните в доловимия за нас диапазон. Когато не е фокусиран, ултразвукът няма биологичен ефект върху тъканите. При Doublo-S ултразвуковите вълни се насочват към много малък участък с помощта на специален трансдюсер. Фокусираната по този начин енергия в ограничена площ има термичен ефект, като води до загравяне на тъканите. Аналогия може да бъде направена със слънчевите лъчи, преминаващи през лупа и попадащи върху определена точка.

Апаратът Doublo-S притежава няколко накрайника. с които фокусираната енергия може да се насочва на различна дълбочина и да се достига различна температура. В два от режимите се въздейства на дълбочина от 1.5мм и 3.0мм, като се достига температура от около 42-43 ℃. Настъпва разширяване на кръвоносните съдове, повишаване притока на кръв към тъканите, стимулиране на колагеногенезата. Ключова роля за ефекта от процедурата има дълбокият накрайник, действащ на дълбочина от около 4.5мм. На това ниво се намира SMAS слоят, съставен от мускулна тъкан и фасции. Достига се висока температура от порядъка на 61-62 ℃, която води до “термотравма”, уплътняване на разтегнатите с възрастта мускулни и колагенови влакна и незабавен лифтинг ефект. Колагеностимулирането продължава в следващите 10-12 седмици, така че пълният потенциал от манипулацията се наблюдава едва след 3 месеца.

При тази процедура не се нарушава повърхностният слой на кожата, което позволява приложението й дори през лятото.

За какво е подходяща процедурата

■ Стягане и лифтиране на кожата в областта на средната и долната трета на лицето
■ Стягане и лифтиране на кожата в областта шията и деколтето
■ Корекция на двойна брадичка
■ Дефиниране контура на долната челюст
■ Повдигане на веждите

Цена

За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Противопоказания

■ Бременност и кърмене
■ Тънка или много отпусната кожа
■ Инфекция в зоната на третиране
■ Пациенти на кортикостероидна или друга имуносупресивна терапия

Обезболяване

Анестезия се постига с помощта на крем с високо съдържание на лидокаин. При необходимост и по желание на пациента може да се направи проводен нервен блок.

След процедурата

След процедурата е необходимо използване на слънцезащитен крем за около месец. Избягвайте използването на сауни, парни бани и други затоплящи процедури в следващите 2 седмици.

Съчетание с други процедури

Най-добър ефект се наблюдава при комбинирането на Хайфу с хиалуронови филъри и мезотерапии. По-уместно е първо да се извърши фокусираният ултразвук и след поне 2-4 седмици планираните инжекционни процедури. Подходът при всеки пациент е индивидуален и се планира след провеждането на персонална естетична консултация.

Свързани статии

5/5 - (2 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: