Видове мезотерапия

бръчки на челото
видове мезотерапия

Мезотерапия. Видове мезотерапия.

Мезотерапия – това е микроинвазивна процедура, при която чрез серия от убождания се доставят определени вещества в дермата или подкожната мастна тъкан. Съществува огромно разнообразие от продукти, съдържащи разтвори с несвързана хиалуронова киселина, аминокиселини, минерали, витамини, ензими, растежни фактори и др., които намират широко приложение в естетичната медицина:

Цена

За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Мезотерапия с хиалуронова киселина

Съдържа несвързана хиалуронова киселина в различна концентрация. Използва се за подобряване качеството на кожата, като я хидратира и повишава тургора й. Зоните, в които може да се прилага, са лицето, шията, деколтето, гърба на ръцете. Честотата и периода на приложението зависят от зоната на третиране, вида на продукта и от състоянието на кожата.

Мезотерапия за изглаждане на бръчки

Принципът на действие е сходен с този на ботулиновия токсин, защото е съставена на базата на хиалуронова киселина и биомиметични пептиди. Те са напълно безопасни, без странични ефекти и разградими. Използва се за корекция на фини линии и хидратация на кожа с признаци на фотостареене. Може да се прилага в областта на лицето, шията и деколтето.

Скинбустери Рестилейн

Скинбустерите на Рестилейн са специално създадени за подмладяване, стягане и дълбока хидратация на кожата, подобрявайки еластичността и плътността й и предотвратявайки преждевременното й стареене. По своята същност скинбустерите заемат междинно място между мезотерапиите и филърите, Те съдържат нискомолекулна омрежена хиалуронова киселина, което налага да се инжектират в по-дълбоките кожни слоеве.

Мезотерапия с витамини и антиоксиданти

Мезотерапията с витамини и антиоксиданти е предпочитана, когато става въпрос за борба със свободните радикали. Последните представляват активни вещества, които имат способността да увреждат здравите клетки в кожата. Най-интензивни източници на свободни радикали са слънчевата радиация, тютюнопушенето и градските замърсявания.

Мезотерапия за околоочен контур

Околоочната зона е една от най-динамично променящите се. Водещите причини са ултравиолетовата светлина, повторното съкращение на мимическите мускули и загубата на обеми. За подобряване качеството на кожата в тази област успешно се прилага мезотерапия за очи. Представлява процедура, при която с помощта на фина игла се правят множество убождания, чрез които в дермата се доставят хиалуронова киселина, аминокиселини, витамини и минерали.

Мезотерапия против пигментации

Нежеланата пигментация по кожата на лицето и шията е често срещан проблем и един от белезите на фотостареенето. Причините за възникването са много и разнообразни и включват хормонални нарушения, прием на някои медикаменти, експозиция на УВ светлина без подходяща фотозащита и др. За третиране на това кожно състояние се използват химичен пилинг, мезотерапия против пигментации, депигментиращи кремове и др.

Мезотерапия за стимулиране растежа на косата

Загубата и разреждането на косата може да се прояви във всеки един етап от живота и е провокирано от различни състояния – стрес, хронична умора, непълноценно хранене, проблеми с щитовидната жлеза, след бременност, недостиг на желязо и др. Успешен метод за третиране на състояния, свързани със загуба и разреждане на космите в областта на капилициума е прилагането на мезотерапия за коса.

Мезотерапия за отслабване, разграждане на мазнини и целулит

Активното вещество е натриева сол на деоксихолиновата киселина, която разгражда мембраните на мастните клетки (адипоцитите). Процедурата е подходяща за редукция на двойна брадичка, областта на корема, паласките, седалището, вътрешното бедро и др.

Свързани статии

4.2/5 - (4 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: