Мезотерапия за коса

бръчки на челото

Мезотерапия за коса

Над 30% от жените страдат от загуба на коса (алопеция) или изтъняване и разреждане на космите на главата. Може да се прояви във всеки един етап от живота и е провокирано от различни състояния – стрес, хронична умора, непълноценно хранене, проблеми с щитовидната жлеза, след бременност, недостиг на желязо и др. Загубата на коса може да се отрази на самочувствието и самооценката, което води до допълнителен стрес и така се оформя порочен кръг. Успешен метод за третиране на състояния, свързани със загуба и разреждане на космите в областта на капилициума е прилагането на мезотерапия за коса.

Мезотерапията за коса е иновативен метод, който се осъществява чрез множество убождания в областта на скалпа с фина игла, чрез която подкожно се инжектират малки депозити. Тя съдържа витамини, минерали и други растежни фактори, които стимулират растежа на косъма и неговото укрепване.

Лечението на косопада е комплексен и продължителен процес. То включва откриване на причината за загубата на коса, отстраняване на провокиращия фактор и избор на подходящо лечение. Като опции за терапия са медикаменти за локално приложение, системна терапия и мезотерапия за коса. Растежът на косъма е относително бавен процес, като за денонощие той расте с около 0,35мм. Това означава, че резултатите от терапията ще бъдат видими за пациента след около 2-3 месеца, което изисква търпение от негова страна. Все пак успехът на лечението може да бъде проследен инструментално с дерматоскоп, с който могат да се наблюдават новите косми по главата и да се следи техния растеж.

RRS XL Hair

RRS XL Hair е мезотерапия за коса, която съдържа есенциалните за растежа на косъма витамини, минерали и растежни фактори. Тя стимулира растежа, укрепва корена, ревитализира космените фоликули и осигурява подхранване и хидратиране на скалпа. За оптимални резултати е необходимо провеждането на 4-6 процедури на интервал през около 2 седмици.

Цена

RRS XL Hair5 ml150 лв

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Индикации

■ укрепване на корените
■ стимулиране растежа на космите в капилициума
■ хидратация и подхранване на скалпа

Преди процедурата

Преустановете приема на Аспирин и нестероидни противовъзпалителни медикаменти поне 7 дни преди процедурата. Не приемайте алкохол в деня преди процедурата.

Анестезия

Нанася се анестетик под формата на крем за около 15 минути.

Продължителност

Продължителността на процедурата е около 20-30 минути. За оптимални резултати е препоръчително провеждането на няколко процедури. Процедурата може да се комбинира с локална и системна терапия против косопад.

След процедурата

Възможно е да имате зачервяване, което обикновено изчезва в рамките на деня. Обезболяване не е необходимо. Използвайте слънцезащитна козметика.

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Къде се намираме в гр. София

Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Свързани статии

%d bloggers like this: