Мезотерапия за коса

бръчки на челото

Мезотерапия за коса и скалп

Мезотерапия за коса е успешен метод за лечение на състояния, свързани със загуба и разреждане на космите в областта на скалпа. Над 30% от жените страдат от загуба на коса (алопеция) или изтъняване на космите на главата. Може да се прояви във всеки един етап от живота и е провокирано от различни състояния – стрес, хронична умора, непълноценно хранене, проблеми с щитовидната жлеза, след бременност, недостиг на желязо и др. Загубата на коса може да се отрази на самочувствието и самооценката, което води до допълнителен стрес и така се оформя порочен кръг.

Мезотерапията на скалп се осъществява чрез множество убождания в областта на окосмената част на главата с фина игла, чрез която подкожно се инжектират малки депозити. Тя съдържа витамини, минерали и други растежни фактори, които стимулират растежа на косъма и неговото укрепване.

Лечението на косопада е комплексен и продължителен процес. То включва откриване на причината за загубата на коса, отстраняване на провокиращия фактор и избор на подходящо лечение. Като опции за терапия са медикаменти за локално приложение, системна терапия и мезотерапия за коса. Растежът на косъма е относително бавен процес, като за денонощие той расте с около 0,35мм. Това означава, че резултатите от терапията ще бъдат видими за пациента след около 2-3 месеца, което изисква търпение от негова страна. Все пак успехът на лечението може да бъде проследен инструментално с дерматоскоп, с който могат да се наблюдават новите косми по главата и да се следи техният растеж.

RRS XL Hair – мезотерапия против косопад

RRS XL Hair - мезотерапия против косопад
RRS XL Hair – мезотерапия против косопад

RRS XL Hair е мезотерапия за коса, която съдържа есенциалните за растежа на косъма витамини, минерали и растежни фактори. Тя стимулира растежа, укрепва корена, ревитализира космените фоликули и осигурява подхранване и хидратиране на скалпа. За оптимални резултати е необходимо провеждането на 2-4 процедури на интервал през около 4 седмици.

колко време отнема процедурата мезотерапия против косопад
възстановяване след мезотерапия на скалпа
трайност на ефекта от мезотерапия за коса
мезотерапия за коса - цена

Как протича процедурата мезотерапия за коса с RRS XL Hair

Мезотерапията против косопад се инжектира в областта на проблемните зони на скалпа, а при мъжете може да бъде използвана Off label за стимулиране растежа на косъма и сгъстяване на брадата. Поради окосмяването в тези зони не е възможно използването на лидокаин крем. Обезболяването се извършва с помощта на ледени пълнители, които предварително се допират до зоната за около минута. По този начин дискомфортът се минимализира. Инжектира се с фина и къса игла през около 1.5-2 см. Процедурата отнема 20-30 минути.

Мезотерапия за коса – цена

RRS XL Hair3 ml100 лв
RRS XL Hair
/пакет от 3 процедури/
3 ml250 лв
RRS XL Hair5 ml150 лв
RRS XL Hair
/пакет от 3 процедури/
5 ml400 лв

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Индикации за мезотерапия против косопад

■ укрепване на корените
■ стимулиране растежа на космите в капилициума
■ хидратация и подхранване на скалпа

Противопоказания

Бременност, кърмене, локална инфекция в третираната зона, злокачествени и някои автоимунни заболявания.

Мезотерапия за коса в гр. София

Имате косопад? Заповядайте в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Често задавани въпроси

Колко процедури мезотерапия против косопад са необходими?

По протокол са необходими между 2 и 4 процедури, които се правят през интервал от около 4 седмици. На всяко посещение се прави оглед с дерматоскоп на скалпа, за да се проследи състоянието на космите.

Ефективна ли е мезотерапията за коса при косопад след Covid-19?

Косопадът може да е един от симптомите на Covid-19 и може да продължи дори няколко месеца след преболедуване. Доказано е, че мезотерапията за коса има благоприятен ефект върху строежа и растежа на косъма и може да се използва за лечение на косопад, причинен от Ковид.

Какво съдържат в състава си мезотерапиите против косопад?

В състава им основно влизат витамини и минерали, които са есенциални за растежа на косъма. Те имат стимулиращ и антиоксидантен ефект.

Mезотерапия за коса RRS XL Hair – мнения

След прекаран Ковид-19 започнаха моите проблеми с косопада. Приятелка ми препоръча да опитам мезотерапия против косопад. След 3 процедури виждах разликата.

Елена, 47г., гр. София

Имам слаба и чуплива коса, която изисква ежедневни грижи. По мое мнение най-добри резултати се наблюдават при комплексна терапия – таблетки, шампоан и иглена мезотерапия.

Галена, 35г., гр. София

Свързани статии

3.7/5 - (43 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: