Видове пилинг

бръчки на челото

Пилинг. Видове пилинг.

Това е процедура, при която се унищожава най-горния слой на кожата. Този ефект най-често се постига чрез киселини (химичен) или лазери (лазерен). В зависимост от дълбочината на действие различаваме повърхностен, среден и дълбок пилинг.

Ние използваме пилинг Easy TCA Pain Control с трихлорооцетна киселина. Научете повече за него тук.

Повърхностен – най-често се прави в домашни условия. Той има за цел да премахне най-горния слой от рогови клетки, а кожата да стане по-свежа и сияйна. Използват се бадемова, лимонова киселина и др. Удобен е за приложение, но резултатите са силно ограничени.

Среден – най-широко разпространен. Той е с висок профил на безопасност и съотношението полза/риск е най-приемливо. Използва се за премахване на пигментации, най-фините бръчки, корекция на леки до умерени атрофични белези, при акнеична кожа за редуциране на себумнат секреция. Използва се трихлорооцетна киселина или лазери. В зависимост от индикацията и индивидуалния случай се прилагат от 1 до 4 процедури през интервал от 2 до 4 седмици.

Дълбок – той се прилага само в стационарни условия. Най-често използваният агент е фенол. Трябва да се отбележи, че той е забранен в повечето страни, заради множеството странични ефекти. Активното вещество излющва до средните нива на дермата. Показан е за белези и умерени и дълбоки бръчки.

Цена

За актуални цени на предлаганите услуги може да разгледате нашия ценоразпис.

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Приложение и протичане

Пилингът най-често се прилага върху кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете. Понася се много добре и не е необходимо предварително обезболяване. Процедурата отнема около 20 минути, след което се наблюдава леко до умерено зачервяване. Беленето и отпадането на кожата започва след втория ден. Въпреки, че то най-често е умерено и може да се контролира с помощта на хидратиращи и епителизиращи кремове, най-добре е да се направи планиране на предстоящите социални активности. Грижата след процедурата се състои в приложение на хидратиращи кремове и слънцезащита с висок фактор, което прави есента и зимата най-предпочитаните сезони. Резултатите обикновено са налице още след първата сесия. За максимален ефект се препоръчва комбинирането на процедурата с мезотерапия.

Свързани статии

Оценете страницата
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: