Тъканни стимулатори

бръчки на челото
тъканни стимулатори

С напредване на възрастта процесът на колагенообразуване губи своята интензивност. Намалява също количеството на еластин и хиалуронова киселина в дермата. За разлика от хиалуроновите филъри, които са директни заместители на загубения обем, тъканните стимулатори имат по-слабо изразен волуминизиращ ефект, но могат да стимулират фибробластите да образуват нов колаген. Те са особено подходящи за стягане и лифтиране, без особено да придават обем в третираната зона.

Различните тъканни стимулатори се различават по своето активното вещество – калциев хидроксиапатит, поликапролактон и др. Въпреки това принципът на действие е един и същ. Всеки продукт съдържа активното вещество под формата на малки частици, които са разположени в гелообразна материя (носител). Няколко дни след инжектирането носителят се резорбира. Активното вещество на процеса обаче се задържа. Настъпва възпалителен процес. Това води до стимулирането на фибробластите и започва интензивно колагенообразуване. Ние работим с Radiesse.

Ефектът след приложението на тъканни стимулатори е видим непосредствено след процедурата, но се разгръща във времето. Той е максимален към третия месец, а резултатите са налице до година и повече.

Свързани статии

Оценете страницата
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: