Белези от акне

акне

Белезите от акне и хиперпигментациите са тежки козметични последици, резултат от неправилно или закъсняло лечение. Най-ефективното средство в борбата с тези усложнения остава ранната им профилактика. Въпреки това съществуват редица надеждни методи за корекция на белези и премахване на хиперпигментации.

Химичен пилинг

Представлява процедура, при която се постига контролирано изгаряне на повърхностния слой на кожата. Най-често активното вещество е киселина, а в частност трихлорооцетна, заради своята ефективност и висок профил на безопасност. Чрез химичния пилинг може да се постигне намаляване на себумната секреция и свиване на порите, което подобрява значително активното акне. Освен това може да се въздейства и върху кожния релеф, тъй като всяко отстраняване на повърхностния кожен слой води до стимулиране образуването на нова тъкан, което го прави подходящ за изглежане на белези от акне. Първи метод за избор е при премахване на нежелани пигментации. Може да научите повече за химичните пилинги тук.

Субцизии

Характерна особеност на белезите, причинени от възпаление, каквито са белезите от акне, е че те срастват с подлежащите тъкани. Субцизията е процедура, при която тези сраствания се разрушават и се постига значително подобрение на кожния релеф. Извършват се под локална анестезия и са свързани с минимален дискомфорт за пациента.

Тъканни стимулатори

Това са вещества, които се инжектират в дермата, като стимулират фибробластите и потенцират образуването на нов, млад колаген. Те водят до подобряване качеството и тургора на кожата. Изключително подходящи са за корекция на белези от акне. Научете повече за тъканните стимулатори.

Фракциониран лазер

Чрез него може да се постигне дълбоко изгаряне на кожата. Стимулират се фибробластите, което води до изграждане на нов колаген. Премахват се повърхностни пигментации. Процедурата е препоръчително да се извършва в есенно-зимния период и налага ограничаване на социалните активности за няколко дни.

Мезотерапии

Те имат вторичен ефект по отношение корекцията на белези от акне, но чрез тях се постига дълбока хидратация на кожата и значително се подобрява тургора.

Свързани статии

Оценете страницата
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: