Дерматохирургия

бръчки на челото
Дерматохирургия

Дерматохирургията е дял от клиничната дерматология, която третира оперативно проблеми на кожата и нейните придатъци (косми и нокти). Хирургията е насочена към премахване на образувания с различни морфологични характеристики. Третират се злокачествени тумори като малигнен меланом, базоцелуларен карцином, спиноцелуларен карцином, редки кожни тумори, както и доброкачествени тумори като бенки, себорейни кератози, липоми, епидермални кисти и др.

Изрязването на кожното образувание се извършва с местна анестезия и в отсъствие на дискомфорт от страна на пациента. След отстраняването му се пристъпва към затваряне на първичния дефект чрез интрадермални (скрити в кожата) конци, за да се постигне добър естетичен вид на белега. Всяко отстранено образувание се изследва от патолог за хистологичното верифициране на типа образувание. Спрямо индивидуалния случай на пациента се назначават съответния брой контролни прегледи.

В клиника Dr. Stavrov Aesthetics се провеждат прегледи и оперативно отстраняване на злокачествени и доброкачествени кожни образувания.

Оперативно премахване на кожно образувание от лице 250-400 лв
Оперативно премахване на кожно образувание от лице
/всяка следваща лезия/
200-350 лв
Оперативно премахване на кожно образувание от тяло 200-300 лв
Оперативно премахване на кожно образувание от тяло
/всяка следваща лезия/
150-250 лв
Оперативна корекция на скъсано ухо 300 лв
Хистопатологично изследване 80 лв
Биопсия с хистопатологично изследване 130 лв
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: