Дерматолог в София

бръчки на челото

Дерматологията е наука, която изучава заболяванията на кожата, видимите лигавици и кожните придатъци. Клиника Dr. Stavrov Aesthetics предлага диагностика и лечение на целия спектър от заболявания в областта на клиничната дерматология, венерологията и дерматохирургията. Отделяме достатъчно време да се запознаем с Вашите проблеми и заедно да намерим най-доброто и ефективно решение. В нашия екип са едни от най-добрите дерматолози в София с дългогодишен опит, които ежегодно вземат участие в национални и международни научни форуми.

Дерматолог в София
Дерматолог в София

За удобство на нашите пациенти предлагаме избор – преглед при дерматолог в София на място в нашата клиника в кв. Манастирски ливади или онлайн консултация.

Преглед при дерматолог в София

Личното посещение позволява по-лесно да се изгради доверие между лекаря и пациенти. Клиничният преглед при дерматолог се състои в няколко стъпки:

 • Запознанство с пациента.
 • Снемане на лична, фамилна и анамнеза на заболяването – възраст и пол на пациента, местоживеене, работа, хобита, наследствени заболявания, вид и давност на симптомите, наличие на субективни оплаквания като зачервяване, подуване, болка, температура сърбеж. Тази информация е ключова за правилната диагностика на заболяването.
 • Назначаване на допълнителни изследвания, ако такива са необходими – натривка, микробиологично изследване, наблюдение с дерматоскоп, хистология и др.
 • Изписване на терапия или провеждане на манипулация, както и проследяване на лечението.

В клиника Dr. Stavrov Aesthetics извършваме диагностика и лечение на различни кожни и венерически заболявания. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Преглед при кожен лекар онлайн

Дерматологията е една от малкото клинични специалности, които позволяват в определени случаи провеждане на онлайн консултация с лекар. В днешно време телемедицината заема все по-сериозен дял в диагностиката и лечението на различни кожни заболявания. Онлайн прегледите при дерматолог имат редица предимства:

 • Може да се проведат от всяка точка на България и света и не изискват личното Ви посещение в нашата клиника в гр. София.
 • Не е необходимо да чакате дни или седмици за свободен или удобен за Вас час.
 • Провеждане на медицински прегледи в събота и неделя.
 • Получавате отговор рамките на няколко часа.
 • Цената на прегледа е по-ниска – 30лв, вместо 50лв.
 • Ако не може да получите помощ онлайн – не заплащате нищо.
 • Всичко това става с помощта на дигитална платформа за онлайн прегледи.

Разбира се, не всички кожни находки могат да бъдат диагностицирани онлайн. В тези случаи платената от Вас сума ще Ви бъде възстановена и ще бъдете поканени на преглед в нашата клиника в кв. Манастирски ливади, гр. София.

Преглед при дерматолог в София – цена

Онлайн преглед при дерматолог 30 лв
Първичен преглед на място 50 лв
Вторичен преглед на място 30 лв

Нашите дерматолози

Д-р Мария Ръткова, дерматолог в гр. София
Д-р Мария Ръткова

Д-р Мария Ръткова завършва медицина в Медицински Университет София през 2013 година. От 2014 до 2018г провежда специализация в Клиника по кожни и венерически болести в УМБАЛ „Александровска“.

Д-р Мария Ръткова се интересува от онкодерматология, приложение на лазерни и енергийно базирани устройства в клиничната и естетична дерматология. През последните години задълбочава проучванията си върху акне и алергени от козметиката и храната, които влияят върху здравето на кожата, а и организма като цяло. Многократно цитирана в т.нар. “бял списък на дерматолозите в София”.

Д-р Константин Ставров, дерматолог в гр. София
Д-р Константин Ставров

Д-р Константин Ставров завършва Медицински Университет София през 2017 година, като още по време на следването си избира да се посвети на дерматологията и естетичната медицина. Веднага след това започва работа в отделението по кожни и венерически болести към Медицински институт на МВР.

По пътя на усъвършенстването си участва в множество курсове и конгреси в България и чужбина, благодарение на което има възможност да се учи от най-добрите тренери в света. Ежегодно взема участие в различни научни форуми. Член е на управителния съвет на Българското дерматохирургично дружество.

Често задавани въпроси

Какво лекува дерматологията?

Дерматологията е медицинска специалност, която се занимава с диагностиката и лечението на кожата, видимите лигавици и кожните придатъци – космите и ноктите. Също така включва венерологията и естетичната медицина.

Колко струва преглед при дерматолог?

В клиника Dr. Stavrov Aesthetics предлагаме онлайн консултации с кожни лекари на цена от 30лв., както и консултации на място на цени от 50лв. за първичен и 30лв. за вторичен преглед.

Има ли възможност за онлайн преглед при дерматолог?

Дерматологията е една от малкото медицински специалности, които позволяват провеждането на онлайн прегледи. В случаите, когато диагностиката и лечението на заболяването не може да се осъществи онлайн Ви се възстановява напълно цялата сума.

Мнения на пациенти

Невероятно отношение и професионализъм! Благодарности на д-р Ръткова и до скоро!

Симеон, гр. София

Невероятен човек и лекар! Обяснява подробно всичко, внимателен е и спокоен, отговаря на всички въпроси! Препоръчвам го с две ръце!

Снежинка, гр. Враца
4.7/5 - (45 гласа)
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: