Мимически бръчки: динамични и статични

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics
мимически бръчки

Мимически бръчки. Всички знаем какво представляват бръчките. Те са един от първите признаци на стареене на кожата. Но запознати ли сте, че има различни типове бръчки? Те се делят на две основни групи – динамични and статични. И съответно се третират по различен начин.

Какво представляват динамичните бръчки?

По нашето лице има множество мимически мускули. В единия си край те най-често са свързани с някоя от костите на лицето, а с другия се залавят за кожата. Динамичните бръчки са резултат от действието на тези мимически мускули. Те се появяват при изразяване на емоции като страх, притеснение, радост, тъга или изненада. Ще ги забележите, когато се усмихвате, смеете, мръщите, плачете. Динамичните бръчки изчезват толкова бързо, колкото се появяват. След като емоцията отмине, вече няма да ги видите. Или поне в началото.

Първите динамични бръчки, които човек забелязва, са тези около очите (crow's feet), между веждите (frown lines) и бръчките по челото. Повтарящите се съкращения на мимическите мускули предизвикват свиване и разтягане на кожата в тази област. Когато сме млади, кожата ни позволява лесно да се върне в първоначалното си състояние. С течение на времето намалява количеството на колагеновите и еластиновите влакна в дермата и кожата постепенно губи тази способност. Тогава динамичните бръчки преминават в статични.

Какво представляват статичните бръчки?

Статичните бръчки обаче остават на лицето дори след като нашите мускули се отпуснат и са склонни да се задълбочават с възрастта. Те обикновено са сериозен източник на неудовлетвореност и могат да накарат някой на 30-40 години да изглежда по-напреднал възрастово.

Корекция на мимическите бръчки

Динамичните бръчки се третират най-успешно с ботулинов токсин (ботокс). Веднъж инжектиран, той временно блокира източника на движението. Медикаментът може да се прилага на всеки четири-шест месеца, за да Ви помогне да поддържате резултатите. Стана ли Ви интересно? Запознайте се с основните неща, които трябва да знаете преди ботокс.

Статичните бръчки се третират с помощта на дермални филъри, tissue stimulators, mesotherapies и различни енергийно-базирани устройства. Резултатите могат да продължат до 12 месеца и да отнемат години от външния Ви вид.

Борбата с мимическите бръчки е комплексна и е насочена както към динамичните, така и към статичните такива. За да разберете какво е най-подходящото решение за Вас запишете час за безплатна консултация.

Оценете страницата

Comments are closed.

BOOK AN APPOINTMENT