Бръчки на шията и как да ги премахнем

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics
бръчки на шията

Бръчки на шията и образуването им.

Кожата на шията също има нужда от специални грижи. Повечето от нас обаче сякаш забравят това и обръщат внимание едва при появата на първите бръчки там. Те са едни от най-коварните, защото умеят да издават възрастта. Как се образуват бръчките по кожата на шията?

Ултравиолетова светлина – кожата в тази област се нуждае от слънцезащита не по-малко от кожата на лицето, но често остава пренебрегната. Не забравяйте да нанасяте крем с протекция, когато се излагате на слънце. Независимо от сезона.

Повтарящи се движения – когато кожата е суха и дехидратирана, навеждането на брадичката надолу и други подобни действия оставят своя траен отпечатък. Естествено, че е невъзможно да изолираме тези движения напълно, но честотата им може значително да бъде намалена.

Наследственост – и в този случай при някои хора тези хоризонтални линии се формират по-лесно, отколкото при други.

Hydration

Когато става въпрос за хидратация, най-често се сещаме за изобилието от кремове и серуми на пазара. Използването на хидратираща козметика е задължителна, но не и единствена стъпка в грижата за кожата на шията. Здравата кожа е непропусклива за голяма част от веществата, поради големите размери на молекулите им. Най-ефективният начин за постигане на дълбока хидратация е чрез mesotherapy. При тази процедура чрез серия от убождания с много фина игла се доставя неомрежена хиалуронова киселина на точно определена дълбочина. Тя има свойството да свърза и задържа водата, възстановявайки блясъка и тонуса на кожата.

Запълване на повърхностни бръчки с хиалуронова киселина

При умерените и по-дълбоките повърхностни бръчки може да се използват филъри с хиалуронова киселина. Това е възможно, когато се касае за статични мимически бръчки. Използват се нисковискозни филъри, които се инжектират интрадермално. Те са с много мека консистенция и са изключително моделируеми, което позволява да се разстелят по хода на самите гънки. Процедурата е безболезнена, защото предварително се нанася упойка под формата на крем. След инжектирането на филъра е необходимо да се извърши масаж.

Chemical peeling

Химичният пилинг е процедура, при която се постига контролирано нарушаване на връзките между клетките в повърхностните кожни слоеве. Тази травма води до излющване на засегнатите структури, стимулиране продукцията на нови клетки и до равномерна дистрибуция на меланин в кожата. Намира приложение за изравняване на тена, редуциране на фините бръчки на шията, намаляване на себумната секреция и др.

Ако все още не може да решите коя е най-подходящата процедура за Вас, може да запишете час за free aesthetic consultation.

Оценете страницата
BOOK AN APPOINTMENT