Филъри за лице. Кои са най-желаните корекции?

Dr. Stavrov Aesthetics
Dr. Stavrov Aesthetics

Филърите за лице са едно от оръжията на дерматолога в борбата срещу следите, които времето оставя върху нашата кожа. Процесите, които настъпват с напредването на годините и под действието на гравитацията, засягат всички тъкани – от кожата до костите. Наблюдава се разорбиране на костните подложки; атрофия на дълбоките и преразпределение на повърхностните мастни депа; намаляване на количеството колаген, еластин и хиалуронова киселина в дермата; фотостареене на кожата и формиране на първите бръчки. Това налага изпозлването на филъри за лице, като ги превръща в неизменна част от антиейдж арсенала на дерматолога. По какво се различават отделните филъри? Кои са най-честите индикации? Ако си задавете подобни въпроси, може би тук ще откриете отговорите.

Видове филъри за лице. По какво си приличат и се различават?

В днешно време съществува огромно разнообразие от продукти. Това, което повечето от Вас не знаят, е че в портфолиото на всеки бранд се откриват няколко подпродукта. Най-общо казано те се различават по своята реология и вискозитет. Някои от тях са много плътни, силно хидрофилни, инжектират се дълбоко (върху костта) и се използват за възстановяване на изгубен обем. Такива продукти се използват за корекция на брадичка. Други са по-пластични, моделируеми, те се инжектират на средна дълбочина, а пластичността им позволява да следват извивките и движението на тъканите, в които се инжектират. Те намират приложение за контуриране и увеличаване обема на устните. Има филъри за лице, които са особено меки, не са хидрофилни и не свързват вода. Те се използват за попълване на повърхностни бръчки and хлътвания под очите.

Контуриране на долна челюст.

Естетичните корекции в тази зона може да подчертаят както женствеността, така и мъжествеността на лицето. Докато феминизирането на мъже е доста трудно, то обратното е лесно постижимо, което налага интервенциите по долната челюст да се предшестват от правилна оценка на състоянието на цялото лице и шия. Основните разлики са в областта на брадичката и долночелюстния ъгъл. За женското лице е характерно по-остра брадичка и ъгъл около 120 градуса. По-този начин лицето визуално става по-елегантно и се издължава. Обратно, за при мъжете брадичката е по-груба и широка, а ъгъла – по-тъп, като в идеалния случай е между 90 и 100 градуса.

  • контур на долна челюст

Скулптуриране на брадичка.

Нарушението в проекцията на брадичката е често срещано състояние, което се забелязва най-вече на снимки в профил. Много често непропорционалната корекция на устните може да създаде илюзия за недостатъчно развитие на chin. За щастие това е една от най-лесните и бързи естетични корекции, която може да промени цялостното Ви излъчване,

  • remodeling of the chin

Корекция на носа без операция.

Оперативната ринопластика е болезнен и скъп процес. Но когато не се касае за функционално нарушение на дишането, голяма част от хирургичните резултати могат да бъдат постигнати с хиалуронови филъри за лице само в рамките на 20 минути. Бързо и безболезнено може да се коригират гърбици и да се повдигне върха на носа, а резултатите са видими в рамките на 1-2 години.

  • rhinoplasty

Уголемяване и контуриране на устните.

Разбира се, това е първото нещо, за което се сещаме, когато става въпрос за филъри. Устните са най-динамичната област от човешкото лице, като вземат участие в почти всяко едно движение на мимическата мускулатура. От тук идва необходимостта използваният филър да е достатъчно пластичен, за да може плътно да следва всяко едно тяхно движение и извивка. Използването на прекалено плътни продукти може да доведе до неестествени резултати и формиране на т.нар. “топчета”.

  • Хиалуронова киселина в устните

Ако все още не знаете от какво се нуждае Вашето лице, може да запишете час за free aesthetic consultation.

5/5 - (5 гласа)

Comments are closed.

BOOK AN APPOINTMENT