HArmonyCa (Хармоника)

бръчки на челото
HArmonyCa (Хармоника)
HArmonyCa (Хармоника)

HArmonyCa (Хармоника) е първият в света хибриден филър, собственост който е съчетание от хиалуронова киселина и калциев хидроксиапатит. Комбинацията от тези две активни съставки е причината за отличните резултати, наблюдавани след приложение на филъра – лифтинг ефект с образуване на нов, зрял колаген.

Принцип на действие на HArmonyCa (Хармоника)

Това, което отличава Harmonyca (Хармоника) от другите тъканни стимулатори на пазара, е комбинацията с омрежен хиалурон. На хиалуроновата киселина се дължи моменталният лифтинг ефект, който се наблюдава непосредствено след процедурата. Калциевият хидроксиапатит действа в дългосрочен план. Той стимулира фибробластите да увеличат своята производителност, което води до синтез на нов колаген. Трайността на тези резултати е над 1 година.

Кога е подходящо да се използва HArmonyCa (Хармоника)

  • за стягане на кожата в долната половина на лицето
  • за подчертаване на контура на долната челюст
  • за корекция на мимически бръчки в долната половина на лицето

Какво отличава тъканните стимулатори от филърите на основата на хиалуронова киселина

С времето колагеновите и еластиновите влакна в кожата намалявата, което води до нейното отпускане. Някои външни фактори като продължително излагане на слънце, замърсяване от околната среда, стрес и други ускоряват тези процеси. Тогава е необходимо стимулирането на фибробластите – клетките, отговорни за производството на колаген. HArmonyCa (Хармоника) силно потенцира образуването на колаген, като максималният ефект се наблюдава около 3 месеца след самата процедура.

Как протича процедурата

Най-честата индикация за приложение на хибридни филъри HArmonyCa (Хармоника) е стимулиране на колагеногенезата и лифтинг в областта на скулите и долната челюст. Прави се анализ на лицето и се очертават зоните, които предстоят да се третират. За инжектирането му най-често се използва канюла. Филърът съдържа в състава си лидокаин, което прави процедурата безболезнена за пациента. Усеща се леко движение и разпъване. Накрая се нанася епитализиращ крем и се провежда енергичен масаж. Процедурата отнема около 30 минути, а продължителността на ефекта е 12-18 месеца.

Колко време отнема поставянето на хибриден филър HArmonyCa (Хармоника)
възстановяване след хибриден филър
хибриден филър  HArmonyCa (Хармоника) - трайност
филър  HArmonyCa (Хармоника) - цена

След поставяне на хибриден филър HArmonyCa (Хармоника)

Ефектът от процедурата е видим непосредствено след нея, а максималният ефект се разгръща в рамките на следващите 2-3 месеца. Кожата може да е зачервена, което отшумява за 30-40 минути. Използването на канюла при инжектиране прави рискът от образуване на синини нисък. Нормално е в следващите няколко дни да усещате мястото на инжектиране леко натъртено и да изпитвате дискомфорт при допир. По препоръка на Вашия лекар може да се наложи да масажирате мястото в следващите няколко дни.

Снимки преди и след

Контур на долна челюст с CaHA (Калциев хидроксиапатит)
Контур на долна челюст с CaHA

Цена за HArmonyCa (Хармоника)

В нашата клиника цената за 1.25мл филър HArmonyCa (Хармоника) е 800 лв. При използването на 2 или повече филъра може да се възползвате от намаления.

1 ампула HArmonyCa (1.25ml) 800 лв
2 ампули HArmonyCa (2.50ml) 1400 лв

Поставяне на филър HArmonyCa (Хармоника) в гр. София

Имате въпроси? Заповядайте на безплатна естетична консултация в клиника Dr. Stavrov Aesthetics. Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Филър HArmonyCa (Хармоника) – мнения

Харесват естествените резултати и винаги съм се стремяла към такива. Исках стягане на лицевия си контур, но без добавяне на излишен обем и разширяване на долната челюст. След консултация с д-р Ставров ми бе предложена процедура с тъканен стимулатор. Почти година по-късно и резултатите са отлични.

Милена, 47г., гр. София

С времето мимическите бръчки около устата ми започнаха да стават все повече и по-дълбоки. От лазерните процедури не получих желания ефект. Прочетох хубави мнения за HArmonyCa и реших да опитам. Останах много доволна от процедурата и със сигурно бих я повторила отново.

Емилия, 53г., гр. София

Често задавани въпроси

Боли ли поставянето на HArmonyCa (Хармоника)?

Хибридните филъри HArmonyCa съдържат в състава си лидокаин, което прави процедурата безболезнена.

Колко време е възстановяването след инжектиране на HArmonyCa (Хармоника)?

В клиника Dr. Stavrov Aesthetics използваме техники с канюла при инжектиране. Те са атравматични, с едно единствено убождане, което ги прави безболезнени, с минимален дискомфорт и нисък риск от посиняване. След процедурата може да се върнете към ежедневните си дейности.

Колко често трябва да се инжектира хибриден филър HArmonyCa (Хармоника)?

Ефектът от процедурата е видим непосредствено след нея и е с продължителност между 12 и 18 месеца. Оптималният период за провеждането й е веднъж годишно.

Свързани статии

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: