Почистване на лице с Profacial

бръчки на челото

Правилната грижа за кожата задължително включва редовно почистване на лице. Есенциално важно е то да се осъществява с качествена козметика, професионална апаратура и от опитен специалист. Почистването на лицето се предшества от няколко ключови стъпки.

Консултация с дерматолог

Тя е необходима, за да се определи типа на Вашата кожа. Дерматологичният преглед дава отговори на въпроси, свързани с нуждите на кожата, забавяне на стареенето, изборът на подходяща козметика.

Избор на процедура и козметика, съгласно индивидуалните потребности

Различните типове кожа имат различни потребности.

Акнеичната кожа е мазна и лъщи. Страда от разширени и запушени пори. Нуждае се от почистване поне веднъж месечно, за да бъде здрава и тонизирана.
Сухата кожа е опъната, лющи се и е груба на допир. При нея често се наблюдават люспи и сърбеж, а също е по-податлива към образуването на бръчки. Тя се нуждае от интензивна хидратация.
Чувствителната кожа се характеризира с чести зачервявания и усещане за парене. Тя лесно се раздразнява, което води до образуване на пъпки.
Нормалната кожа не е нито прекалено суха, нито прекалено мазна. Рядко страда от акне и раздразнения. Въпреки това тя също се нуждае от почистване за отстраняване на градските замърсявания и превенция на стареенето.
Смесената кожа комбинира особеностите на няколко от изброените типове.

Почистване на лице

Мануалното и прекалено агресивно почистване на лицето може да наруши кожната бариера, да предизвика сухота или раздразнение. Такива рискове не съществуват при използване на професионална апаратура за почистване на лице.

Аквапилинг – дълбоко почистване на лице с професионална апаратура Profacial

Profacial използва иновативна технология, наречена Аквапилинг (aqua peeling), при която се постига максимална ефективност за детоксикация и почистване в дълбочина. Тя съчетава силата на насочената въздушна струя и специфични разтвори, съобразени с индивидуалните особености на кожата. Мощен въздушен компресор увеличава кинетичната енергия на микроскопичните капчици във въздуха. Задвижваният от въздушната струя разтвор отстранява горните слоеве мъртва кожа. Силна вакуумна струя отваря микроканалчетата, за да осигури трансдермално доставяне на хранителни вещества. В зависимост от типа кожа се използват разтвори с различен състав.

PS1 – Намира приложение при нормална, суха, и чувствителна кожа. Съставът е разработен така, че да ексфолира, почиства в дълбочина и хидратира, като отстранява мъртвите клетки и прави кожата гладка, мека и чиста. Ексфолиращи съставки са млечна, гликолова, полиглутаминова киселини, урея, екстракт от плод на папая.

PS2 – Използва се при мазна и акнеична кожа. Постига се емулгиране и премахване на себума от мазната кожа, екстракция на комедони и терапия за черни точки. Съдържа екстракт от Portulaca Oleracea и камфор, които имат мощно антисептично, противовъзпалително и антибактериално действие върху възпалено акне и черни точки. Салициловата и глутамоновата киселини нежно почистват порите и премахват себума. Съдържанието на билкови екстракти предоставя допълнително силна антиоксидантна защита и прави кожата мека и сияйна. Използваните съставки са екстракт от лавандула, листа на монарда дидима, листа на мента, фрезия, цвят на лайка, листа на розмарин, полиглутаминова и салицилова киселини, камфор.

PS3 – Прилага се за инфилтрация на хидратиращи и активни съставки. Съдържа силно обогатени с растежни фактори вещества. Използва се след приложение на PS1 или PS2, осигурява хидратация с хиалуронова киселина, биомиметични пептиди и подхранващи съставки. Съдържа епидермални растежни фактори и галактомицес фермент, които се абсорбират от почистените пори и така се намалява себумната секреция, поддържат мастния и воден баланс, подмладяват, ревитализират и хидратират като правят кожата блестяща и свежа.

Аквапилинг+

Аквапилинг+ включва всички етапи от стандартния Аквапилинг плюс още няколко стъпки за перфектна кожа. Прилага се маска с хиалуронова киселина за интензивна хидратация или с зелен чай и алое вера с успокояващ ефект. С помощта на ултразвук се осъщестява сонопорация, чрез която тези вещества се доставят в дълбочина. Намира приложение като антиейдж процедура или в рамките на терапия на специфични кожни състояния, поради своето противовъзпалително действие.

Как протича процедурата по почистване на лице с Profacial

След проведена консултация с дерматолог се избира подходящата комбинация от разтвори. Процедурата стартира с нанасяне на контактен крем. Следва загрявне на кожата с накрайника за мултиполярна радиочестота, което води до вазодилатация, засилване на локалния метаболизъм и размекване на себума. Първо се използва разтвор PS1 или PS2, в зависимост от типа кожа. Регулира се силата на вакуума, според нуждите. Обхожда се цялото лице, като се отстраняват мъртвите клетки, замърсянията по кожата, втечнения себум и се изсмукват в специален контейнер. Следва употреба на разтвора PS3, който съдържа хиалуронова киселина и биомиметични пептиди, като хидратира и ревитализира кожата. На финала отново се загрява с помощта на накрайника за радиочестота и се нанася хидратираща маска. Резултатите са налице веднага, а кожата е значително по-мека и свежа. Процедурата не е свързана с никакъв дискомфорт.

Комбиниране с други процедури

Мултиполярна радиочестота за лице и шия.
Ултразвук и йонна биостимулация.
Мезотерапия с хиалуронова киселина.

Цена

Аквапилинг
/почистване на лице/
70лв 50лв
Аквапилинг
/пакет от 3 процедури/
179лв 139лв
Аквапилинг +
/почистване на лице, маска и УЗ/
100лв 70лв
Аквапилинг +
/пакет от 3 процедури/
259лв 199лв

Преференциални предложения

Запишете се за нашия email бюлетин. Така ще можете първи да научавате за предстоящи промоционални кампании, както и да се възползвате от преференциални предложения и пакети, валидни само за хора, които са абонирани.

Къде точно се намираме в гр. София

Нашият адрес е гр. София, ж.к. Манастирски ливади – запад, ул. проф. Велизар Велков 36 (зад фитнес център Пулс). Вижте как да ни откриете от страницата за контакт.

Оценете страницата
ЗАПАЗЕТЕ ЧАС
%d bloggers like this: