Mesotherapy for hair growth

бръчки на челото

Mesotherapy for hair growth

Над 30% от жените страдат от загуба на коса (алопеция) или изтъняване и разреждане на космите на главата. Може да се прояви във всеки един етап от живота и е провокирано от различни състояния – стрес, хронична умора, непълноценно хранене, проблеми с щитовидната жлеза, след бременност, недостиг на желязо и др. Загубата на коса може да се отрази на самочувствието и самооценката, което води до допълнителен стрес и така се оформя порочен кръг. Успешен метод за третиране на състояния, свързани със загуба и разреждане на космите в областта на капилициума е прилагането на мезотерапия за коса.

Мезотерапията за коса е иновативен метод, който се осъществява чрез множество убождания в областта на скалпа с фина игла, чрез която подкожно се инжектират малки депозити. Тя съдържа витамини, минерали и други растежни фактори, които стимулират растежа на косъма и неговото укрепване.

Лечението на косопада е комплексен и продължителен процес. То включва откриване на причината за загубата на коса, отстраняване на провокиращия фактор и избор на подходящо лечение. Като опции за терапия са медикаменти за локално приложение, системна терапия и мезотерапия за коса. Растежът на косъма е относително бавен процес, като за денонощие той расте с около 0,35мм. Това означава, че резултатите от терапията ще бъдат видими за пациента след около 2-3 месеца, което изисква търпение от негова страна. Все пак успехът на лечението може да бъде проследен инструментално с дерматоскоп, с който могат да се наблюдават новите косми по главата и да се следи техния растеж.

RRS XL Hair

RRS XL Hair е мезотерапия за коса, която съдържа есенциалните за растежа на косъма витамини, минерали и растежни фактори. Тя стимулира растежа, укрепва корена, ревитализира космените фоликули и осигурява подхранване и хидратиране на скалпа. За оптимални резултати е необходимо провеждането на 4-6 процедури на интервал през около 2 седмици.

Price

RRS XL Hair5 mlBGN 150

Preferential offers

Sign up for ours email newsletter. This will allow you to be the first to know about upcoming promotional campaigns, as well as to take advantage of preferential offers and packages, valid only for people who have subscribed.

Indications

■ укрепване на корените
■ стимулиране растежа на космите в капилициума
■ хидратация и подхранване на скалпа

Pre-treatment precautions

Stop taking Aspirin and non-steroidal anti-inflammatory drugs at least 7 days before the procedure. Do not drink alcohol the day before the procedure.

Anesthesia

Нанася се анестетик под формата на крем за около 15 минути.

Duration

Продължителността на процедурата е около 20-30 минути. За оптимални резултати е препоръчително провеждането на няколко процедури. Процедурата може да се комбинира с локална и системна терапия против косопад.

Post-treatment care

Възможно е да имате зачервяване, което обикновено изчезва в рамките на деня. Обезболяване не е необходимо. Използвайте слънцезащитна козметика.

Contraindications

Pregnancy, lactation, local infection in the treated area, malignant and some autoimmune diseases.

Where we are in Sofia

Our address is Sofia, zh.k. Manastirski Livadi - west, 36 Prof. Velizar Velkov Str. (Behind Pulse Fitness Center). See how to find us on the contact page.

Related articles

%d bloggers like this: