Mesotherapy for hair growth

бръчки на челото

Mesotherapy for hair growth

Над 30% от жените страдат от загуба на коса (алопеция) или изтъняване и разреждане на космите на главата. Може да се прояви във всеки един етап от живота и е провокирано от различни състояния – стрес, хронична умора, непълноценно хранене, проблеми с щитовидната жлеза, след бременност, недостиг на желязо и др. Загубата на коса може да се отрази на самочувствието и самооценката, което води до допълнителен стрес и така се оформя порочен кръг. Успешен метод за третиране на състояния, свързани със загуба и разреждане на космите в областта на капилициума е прилагането на мезотерапия за коса.

Мезотерапията за коса е иновативен метод, който се осъществява чрез множество убождания в областта на скалпа с фина игла, чрез която подкожно се инжектират малки депозити. Тя съдържа витамини, минерали и други растежни фактори, които стимулират растежа на косъма и неговото укрепване.

Лечението на косопада е комплексен и продължителен процес. То включва откриване на причината за загубата на коса, отстраняване на провокиращия фактор и избор на подходящо лечение. Като опции за терапия са медикаменти за локално приложение, системна терапия и мезотерапия за коса. Растежът на косъма е относително бавен процес, като за денонощие той расте с около 0,35мм. Това означава, че резултатите от терапията ще бъдат видими за пациента след около 2-3 месеца, което изисква търпение от негова страна. Все пак успехът на лечението може да бъде проследен инструментално с дерматоскоп, с който могат да се наблюдават новите косми по главата и да се следи техният растеж.

RRS XL Hair – мезотерапия против косопад

RRS XL Hair е мезотерапия за коса, която съдържа есенциалните за растежа на косъма витамини, минерали и растежни фактори. Тя стимулира растежа, укрепва корена, ревитализира космените фоликули и осигурява подхранване и хидратиране на скалпа. За оптимални резултати е необходимо провеждането на 2-4 процедури на интервал през около 4 седмици.

колко време отнема процедурата мезотерапия против косопад
възстановяване след мезотерапия на скалпа
трайност на ефекта от мезотерапия за коса
мезотерапия за коса - цена

Как протича процедурата мезотерапия за коса с RRS XL Hair

Мезотерапията против косопад се инжектира в областта на проблемните зони на скалпа, а при мъжете може да бъде използвана Off label за стимулиране растежа на косъма и сгъстяване на брадата. Поради окосмяването в тези зони не е възможно използването на лидокаин крем. Обезболяването се извършва с помощта на ледени пълнители, които предварително се допират до зоната за около минута. По този начин дискомфортът се минимализира. Инжектира се с фина и къса игла през около 1.5-2 см. Процедурата отнема 20-30 минути.

Цена на процедурата мезотерапия за коса

RRS XL Hair3 mlBGN 100
RRS XL Hair
/package of 3 procedures/
3 mlBGN 250
RRS XL Hair5 mlBGN 150
RRS XL Hair
/package of 3 procedures/
5 mlBGN 400

Preferential offers

Sign up for ours email newsletter. This will allow you to be the first to know about upcoming promotional campaigns, as well as to take advantage of preferential offers and packages, valid only for people who have subscribed.

Индикации за мезотерапия против косопад

■ укрепване на корените
■ стимулиране растежа на космите в капилициума
■ хидратация и подхранване на скалпа

Pre-treatment precautions

Stop taking Aspirin and non-steroidal anti-inflammatory drugs at least 7 days before the procedure. Do not drink alcohol the day before the procedure.

Duration

Продължителността на процедурата е около 20-30 минути. За оптимални резултати е препоръчително провеждането на няколко процедури. Процедурата може да се комбинира с локална и системна терапия против косопад.

Contraindications

Pregnancy, lactation, local infection in the treated area, malignant and some autoimmune diseases.

Where we are in Sofia

Our address is Sofia, zh.k. Manastirski Livadi - west, 36 Prof. Velizar Velkov Str. (Behind Pulse Fitness Center). See how to find us on the contact page.

FAQ

Колко процедури мезотерапия против косопад са необходими?

По протокол са необходими между 2 и 4 процедури, които се правят през интервал от около 4 седмици. На всяко посещение се прави оглед с дерматоскоп на скалпа, за да се проследи състоянието на космите.

Ефективна ли е мезотерапията за коса при косопад след Covid-19?

Косопадът може да е един от симптомите на Covid-19 и може да продължи дори няколко месеца след преболедуване. Доказано е, че мезотерапията за коса има благоприятен ефект върху строежа и растежа на косъма и може да се използва за лечение на косопад, причинен от Ковид.

Какво съдържат в състава си мезотерапиите против косопад?

В състава им основно влизат витамини и минерали, които са есенциални за растежа на косъма. Те имат стимулиращ и антиоксидантен ефект.

Мнения на пациенти за RRS XL Hair – мезотерапия за коса

След прекаран Ковид-19 започнаха моите проблеми с косопада. Приятелка ми препоръча да опитам мезотерапия против косопад. След 3 процедури виждах разликата.

Елена, 47г., гр. София

Имам слаба и чуплива коса, която изисква ежедневни грижи. По мое мнение най-добри резултати се наблюдават при комплексна терапия – таблетки, шампоан и иглена мезотерапия.

Галена, 35г., гр. София

Related articles

5/5 - (7 гласа)
%d bloggers like this: